29 / 03 / 2024

Melih Gökçek'ten Ulus'a tünel projesi müjdesi!

Melih Gökçek'ten Ulus'a tünel projesi müjdesi!

Gençlere kentsel dönüşüm projelerini anlatan Gökçek, eski Osmanlı Bankası’ndan YİBA Çarşısı’na uzanacak tünel yapacaklarını söyledi.



"Başkan Gökçek Gençlerle Buluşuyor, Ankara'yı tartışıyor" programının son gününde "Kentsel Dönüşüm Projeleri" ele alındı. Hacı Bayram'da tam 22 seneden beri plan yaptıklarını ve sürekli yürütmeyi durdurma kararlarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Gökçek, "ODTÜ ve Mimarlar Odası'na  Ankara  Kalesi projesini siz yapın çağrısı yaptık. Defalarca yazı yazdık ama bir cevap bile alamadık. Cesaret edemediler" diye konuştu.


SGK'DAN 4 BİNA ALINDI

SGK ile anlaşma yaptıklarını, Ulus İşhanı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı ve Gümrük Bakanlığı binasını SGK'dan satın aldıklarını ve bu binaları yıkacaklarını söyleyen Gökçek, "Eski Ankara Hali de yıkılıp yeniden yapılacak, ayrıca Özel İdare'den bize geçen 100. Yıl Çarşısı da yıkılacak. Ortaya çıkacak bu alanın tamamı Ulus Meydanı olacak. Meydanın çevresine Ankara konakları ve kafeler, restorantlar yapılacak ve Ulus turistik bir hale gelecek. Bunun sayesinde Ulus dinlenme alanı haline gelecek" dedi. Ulus'a bir de tünel projeleri olduğunu anlatan Gökçek, şunları söyledi: "Eski Osmanlı Bankası'ndan alttan girilip YIBA Çarşısı'ndan çıkacak yeraltından bir tünel yol yapacağız. Otobüslere iniş imkânları da olacak. Yerin altı yol üstü de devasa bir meydan olacak. Bu bölgede yıkılan binalardaki esnafı da mağdur etmeyeceğiz, AŞTİ'yi Mamak'a taşıyoruz, Ulus'taki esnafa da AŞTİ'yi tahsis edeceğiz, burada kiracı olacaklar."



Sabah


Geri Dön