20 / 04 / 2024

Melih Sami Esen: Stadın yıkılması ceza değil tedbir!

Melih Sami Esen: Stadın yıkılması ceza değil tedbir!

UEFA Tahkim Kurulu'nun da Disiplin Kurulu'nun verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onaylaması ve kullandığı dil farklı tartışmaları da beraberinde getirdi. Melih Sami Esen stadı değerlendirdi...



Beşiktaş'ın 1 yıllık cezasının onanması sonrası, yönetim adına tek açıklama Melih Sami Esen'den geldi ve Esen, UEFA'nın verdiği kararın ceza değil, tedbir olduğunu vurguladı.


Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen, UEFA'nın siyah-beyazlı takımı 1 yıl Avrupa kupalarından men etmesinin bir ceza olmadığını, tedbir amaçlı alındığını öne sürdü.


Yanlış anlamaların önüne geçmek için basın mensuplarına açıklamada bulunma gereği duyduğunu belirten Melih Sami Esen, mayıs ayında UEFA Disiplin Komitesi'nin, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını esas alarak, siyah - beyazlı kulüp hakkında soruşturma başlattığını hatırlattı.


Disiplin müfettişinin, soruşturma sonrası Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına 1 yıl, gerekirse sonraki yıl katılmaması gerektiğini belirten bir rapor hazırladığını anlatan Esen, yaptığı açıklamada, "Çünkü UEFA, 'Bir kulübün yönetim kurulu üyelerinden tutun da en alttaki personeline kadar herkesin tüm fiil ve davranışları kulübü bağlar' diyor. Buna taraftarın hareketleri de dahildir." diyerek, şunları söyledi:


"UEFA, eski yöneticimiz Sayın Serdal Adalı ve dönemin teknik direktörü Sayın Tayfur Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alıyor. Bu kararın dosyanın bulunduğu ve henüz karara bağlanmayan yargıtay tarafı var. Bu kararın bozulma ihtimali veya onanma ihtimali olduğunu UEFA yetkilileri de biliyor. Durum böyle olunca UEFA Beşiktaş'ın tedbir amaçlı olarak bu sene Avrupa kupalarına mücadele etmesine izin vermiyor. Beşiktaş'a şu an verilmiş bir ceza yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken kelime tedbirdir."


Esen, hukuki mücadelelerine devam edeceklerini kaydettiği açıklamada, "Çok adil bir karar değil. Biz en kısa sürede, kura çekimi öncesi CAS'a başvuru yapacağız." ifadelerini de kullandı.


Sabah


Geri Dön