28 / 03 / 2024

Melike Altınışık kimdir?

Melike Altınışık kimdir?

Mimari çalışmalarına Melike Altınışık Architects kapsamında devam eden yüksek mimar Melike Altınışık kimdir? Yüksek Mimar Melike Altınışık, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? İşte Yüksek Mimar Melike Altınışık 'ın biyografisi...



Melike Altınışık kimdir?

Melike Altınışık, 2003 yılında 1. Onur derecesi ile, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında, Mimarlık Architectural Association School Mimarlık ve Şehircilik master derecesi aldı. 


Çeşitli tasarım projeleri, uluslararası mimarlık yarışması, sergiler ve yayınlar katıldı. Feidad Merit Ödülü ve İsviçreli Sanat Ödül dahil olmak üzere bir dizi prestijli ödül aldı.


2006 yılında,  ZHA İstanbul Kartal-Pendik masterplan Yarışması için Zaha Hadid Architects 'e katıldı. Tasarım birincilik ödülünü kazandı. 


ZHA de 2006-2012 yılları arasında, bilgisayar tasarımıyla  uzmanlık geliştirdi ve Sanat Merkezi, Eli ve Edythe Broad Sanat Müzesi, Michigan State Üniversitesi, ABD, Libya Tripoli Konferans Sarayı, Kral Abdullah II Sahne Abu Dabi de dahil olmak üzere diğer birçok ödül kazanan projeler üzerinde çalıştı.


Melike Altınışık, 2015'ten beri mimari çalışmalarına Melike Altınışık Architects'ta devam ediyor.



Geri Dön