27 / 04 / 2024

Melikgazi Anbar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Melikgazi Anbar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Anbar Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını aktardı.



Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Anbar Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahalle halkı ile düzenlenen yemekli toplantıda bir araya gelerek teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 




Anbar Mahallesi'nin şehir merkezinin girişinde yer almasına rağmen bir türlü hak ettiği modern yapılaşmanın gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, AnbarMahallesi için belediye tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesinin bakanlıkça kabul edildiğini belirtti. 



Anbar Mahallesi'nin gerçekleştirilecek proje ile cazibe merkezi olacağını ve mahalle halkının hak ettiği sosyal yaşama kavuşacaklarını vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesi olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi İlçesi bir cazibe ve örnek şehir haline gelmiştir. Çalışmaların sonuçları ortada. Köşk, Yenimahalle, Melikgazi, Yıldırım Beyazıt Mahalleleri, bugün şehrin yüksek katlı modern binaların yer aldığı alanlardır. Şimdi bu çalışmayı şehrimizin batı bölümünde gerçekleştiriyoruz. Yapılan Kentsel Dönüşüm Projemiz ilgili bakanlıkça kabul edilmiştir. Anbar Mahallesi'nde oturan veya mülkü olanlarla bir toplantı gerçekleştirerek bir araya geldik. Yapacaklarımızı anlattık, kafalarında soru işareti olanların sorularını yanıtladık ve herkesi bilgilendirdik, inşallah bu ilkbaharda temellerini atacağız" Küçükali Mahallesi'nde başlangıç olarak başlatılan bu çalışmanın Anbar Mahallesine kadar uzanacağını kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesi'nin yeni planlamasında modern, sağlıklı ve planlı yapılanma olacağını, yüzme havuzlu, çocuk oyun alanları, otoparkları ve yeşil alanları ile bir site şeklinde şehir planı uygulanacağını sözlerine ekledi. 




Anbar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına iştirak eden Mahalle Halkı, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'a "Sana güveniyoruz, seninleyiz" diyerek bir an önce çalışmaların başlatılmasını istediler. 



Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön