19 / 04 / 2024

Melikgazi Belediyesi inşaat işçilerine mesleki kurs veriyor!

Melikgazi Belediyesi inşaat işçilerine mesleki kurs veriyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 2006 yılından itibaren Mimarsinan Endüstri Meslek Lisesi ile yapılan işbirliği neticesinde inşaat işçilerine 12 ayrı branşta meslek kursu verdiklerini söyledi...



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 2006 yılından itibaren Mimarsinan Endüstri Meslek Lisesi ile yapılan işbirliği neticesinde inşaat işçilerine 12 ayrı branşta meslek kursu verdiklerini ve kursları başarı ile tamamlayanlara ise Sertifika vererek kalifiyeli eleman olarak işgücüne kazandırdıklarını bildirdi.


Başkan Memduh Büyükkılıç, 2006 yılından itibaren inşaat işlerinde çalışanların yaptıkları iş türüne göre belge alma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Büyükkılıç, belediye olarak ilçemizin 24 ayrı bölgesinde her yıl iki dönem olmak üzere 18 branşta meslek edindirme ve sanat kursları düzenlediklerini ayrıca inşaat işçilerin de inşaat işçiliği branşlarında kurslar düzenlediklerini belirtti. 


Melikgazi Belediyesi olarak inşaat işlerinde çalışanların her zaman yanlarında olduklarını destek sağlayacaklarını ve inşaatlarda günlük yevmiye ile çalışanlar için proje hazırladıklarını ve bu grup işçilere sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Melikgazi Belediyesi olarak 2006 yılından itibaren Mimarsinan Endüstri Meslek Lisesi ile yapılan protokol ile her yıl Beton kalıpçığı, Çatı Ustalığı, Sıhhi Tesisat, İnşaat Elektrikçiliği, Fayans Ustası, Sıva, Dekorasyon, PVC, Yapı Duvarcılığı, yapı yalıtımcılığı, Ahşap Doğrama ve Yapı Boyama olmak üzere 12 ayrı branşta ilk önce teorik bilgiler sonra ise uygulamalı olmak üzere kurs verildi. Bu kurslar sonrası yapılan sınavda başarılı olanlara ise bugün sertifika verildi. Belediye olarak işgücü piyasasına kalifiyeli eleman kazandırmak amacı ile bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Melikgazi Belediyesinin Eğitim adresi ve eğitimcinin destekleyici olduğunu her zaman tescillenmiştir.” 


Sertifika töreni sonrası hem kursiyerlere hem de okul idareci, eğitmen, öğretmenlere ve tüm katılımcılara Melikgazi Belediyesinin geleneksel ikramı olan aşure ikram edildi.


Cihan


Geri Dön