19 / 04 / 2024

Melikgazi Belediyesi'nden 14 adet satılık arsa!

Melikgazi Belediyesi'nden 14 adet satılık arsa!

Başkan Büyükkılıç, mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan 14 adet imar planında yer alan parselli arsanın yapılacak ihale ile satışa çıkacağını açıkladı.



MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mülkiyeti belediyeye ait olan 14 adet imar planında yer alan parselli arsanın yapılacak ihale ile satışa sunulacağını bildirdi. 


Arsaların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine istinaden açık teklif usulü ile satışa sunulacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Mülkiyeti belediyemize ait olan atıl olarak bulunan 14 arsa için satış ihalesi yapılarak bu arsalar ekonomiye kazandırılacak. Müteahhitler ve kooperatifler için iyi bir fırsat oluşturuyoruz. Bu arsaların inşaatları ile hem ekonomiye katkı sağlanacak hem de istihdama destek verilmiş olunacak. Halka açık, şeffaf ve basın önünde satış gerçekleştirilecek olup aynı zamanda planlı yerleşime de destek verilecek. Elde edilen gelir, ilçe halkına hizmet olarak geri dönecek. Arsaları alanlara şimdiden hayırlı olsun diyorum'' dedi.


İşyeri arsalarının satışı ile yeni işyerlerinin açılmasına ve istihdam oluşmasına imkân tanıyarak ekonomiye katkı sağlamış olacaklarını ifade eden Büyükkılıç, bu tür arsa satış ihaleleri ile atıl kapasitedeki arsaları ekonomiye kazandırdıklarını ayrıca arsa vurgunculuğunu önlediklerini kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç, arsaların yerleri ile ihale tarihinin önümüzdeki günlerde ilan edileceğini sözlerine ekledi. 


Hürriyet 


Geri Dön