28 / 03 / 2024

Melikgazi ile Yeşilyurt Belediyesi kardeş belediye olacak!

Melikgazi ile Yeşilyurt Belediyesi kardeş belediye olacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin olduğu kalabalık bir grup, Yeşil yurt Belediyesi ziyaret etti. Melikgazi ile Yeşilyurt kardeş belediye olacak.



Hacı Uğur Polat ve Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan ziyaretçiler, Gündüzbey, Yeşilyurt ve Kaptajı gezdi. Gezi programına M AS Kİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir'de katıldı. 

Kayseri Melikgazi Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi kardeş belediye olmak için ilk adımlarını attı. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir bey ile Kayseri ziyaretimiz olmuştu. Yeni Türkiye ve Yeni Yeşilyurt bizim için çok önemli. Bu sebeple Türkiye ve Dünyanın neresinde uygulanmış, başarılmış, proje ve çalışmalar varsa onların tecrübelerinden ve birikimlerinden faydalanacağız. Kayseri ilimiz bizden yıllar öncesinde Büyükşehir olmuş ve bizim yeni başladığımız birçok uygulamayı, yapılanmayı çok önceden tamamlamıştır. Yeşilyurt Belediyesi olarak, Belediyemizi bölgesinde ve Ülkemizde, hak ettiği yere getirebilmek için gece gündüz demeden koşturacağız. Tecrübe ve bilgilerinden faydalanacağımız ne kadar kurum, kuruluş varsa tümünün kapısını çalacağız" dedi. 

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, "Meclislerimizin karar alma koşuluyla bugünün en anlamlı mesajı Malatya'mızın en önemli ilçelerinden biri olan Yeşilyurt'umuza, yine Kayserimizin büyük ilçelerinden biri olan Melikgazi'mizin kardeş olmasını sağlayacak yaklaşımı sergilemek için buradayız. Amacımız burada kültürel sosyal yönüyle, imar uygulamaları açısından örnek projelerle karşılıklı yararlanma ve şehrimize katkıda bulunmak. Malatya ile zaten Büyükşehrimizin bünyesinde çalışan kardeşlerimizin bir kısmının buraya gelmesiyle bu projenin başladığını görüyoruz" dedi. 

Yeşilyurt gezisi sonrası, Merkez Valisi Yavuz Erkmen ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da katıldığı programda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat misafirlere kayısı takdim etti.


Büyük Kayseri


Geri Dön