24 / 04 / 2024

Melikgazi'de 9 mahalle iyileştirilecek!

Melikgazi'de 9 mahalle iyileştirilecek!

Melikgazi'de 9 mahalle iyileştirilecek. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ili merkezinde yer alan ve 9 mahalleyi kapsayan cadde ve bağlantı sokak iyileştirmesi çalışması yapılacağını söyledi.



Melikgazi Belediyesinin en belirgin özellikleri arasında geniş ve güvenli bir ulaşım ağı sisteminin bulunması olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi ilçemizde şehir merkezinde yer alan Gülük, Hunat, Cumhuriyet, Kiçikapı, Camikebir, Nazımbey, Karacaoğlu, Tacettinveli ve Battalgazi mahalleleri içine alan bir planlama yapılmıştır. Bu planlama ile 9 mahallede ulaşım daha güvenli, seri ve kurallı akışı ve bu semtler arasında bağlantıların daha geçişken olması için ulaşımda yeni bir düzenleme yapılarak trafik akışı rahatlatılacaktır. 6306 sayılı Kanunun 17. Maddesine göre cadde iyileştirme çalışması Melikgazi kendine has ve yakışır ulaşım ağı ile bir modern şehircilik örneği sergilemiş olacaktır. Çalışmanın ilk etabı olan planlama ve imar planlan üzerinde işlenmesi ve mülkiyet sorunu çözülmüştür. Bundan sonra yapılacak iş yolların yeniden düzenlenmesi olacaktır " dedi. 


Semtler arası ulaşımın bütün olarak planlandığı çalışma ile daha seri bir ulaşım ağının şehrimize kazandırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma için Melikgazi Belediye Meclisinden gerekli kararın alındığını kaydetti. 


Başkan Büyükkılıç, 9 mahalleyi kapsayan cadde düzenleme çalışmasının bu yıl başlanılacağını ve hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.


Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön