25 / 04 / 2024

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi’nde yer alan Mehmet Akif Ersoy Camii’nde Cuma namazını kıldı. Ardından vatandaşlar ve esnaf ile sohbet ederek belediye çalışmalarını değerlendirdi.




Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi’nde yer alan Mehmet Akif Ersoy Camii’nde Cuma namazını kıldı. Ardından vatandaşlar ve esnaf ile sohbet ederek belediye çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç’ın Hürriyet Mahallesi gezisine, AK Parti Milletvekili Adayları Dr. Kemal Tekden, Avşar Aslan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi İlçe Başkanı Sami KADIOĞLU, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri ile mahalle muhtarları da iştirak etti. 


Mahalle halkının memnuniyeti önemli…

Gerçekleştirilen belediye çalışmaları ile ilgili olarak mahalle halkına memnuniyetlerinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi’nin Melikgazi İlçesi için ayrı bir önemi olduğunu çünkü bu semtin gelişmeye açık olduğunu ve var olan yanlış yapılaşmanın da yeni planlama ile ortadan kaldırılacağını söyledi. Hürriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii yanında 6 bloktan oluşan 48 dairenin yıkılarak kentsel dönüşüm ile yenilenmesi törenine iştirak eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ve diğer katılımcılar tören sonrası halka aşure ikramında bulundular. Huzurlu, sakin, örnek ve gelişime açık semtlerimizden... Başkan Büyükkılıç ” Melikgazi İlçe sınırları içerisinde semtler arasında farklılık ve hizmet kalitesi gözetmeksizin yatırımlar yapılmaktadır. Hürriyet Mahallesi’nde bugün kentsel dönüşümün ilk etabını gerçekleştiriyoruz. 50- 60 yıllık binalar yenilenerek modern yapılara dönüşecektir. Hürriyet Mahallesi kentsel dönüşüm ile adeta yenilenecek ve hak ettiği yeri alacaktır. Belediye olarak yapılan hizmetin kalitesine ve vermiş olduğu sosyal faydayı göz önünde bulunduruyoruz. Hürriyet Mahallesi sakin, huzurlu ve gelişime açık bir semttir. Çok katlı ve iş merkezli yeni yapılar yükselmektedir.” dedi. Mahallede bulunan farklı iş kollarında hizmet veren esnaflar ile sohbet eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi’nde imar ve alt yapı sorunu bulunmadığını, bu nedenle hızlı modern ve sağlıklı bir yapılaşmanın gerçekleşeceğini özellikle kentsel dönüşüm ile bu semtin prestij bir semt olacağını sözlerine ekledi.



Kayseri Haber 


Geri Dön