25 / 04 / 2024

Melikgazi'de öncelik kentsel tasarım ve dönüşüm!

Melikgazi'de öncelik kentsel tasarım ve dönüşüm!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan yol açılması, park yapımı, alt yapı, sosyal ve spor tesis inşası için uygulama takviminin belirlendiğini açıkladı...



Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan yol açılması, park yapımı, alt yapı, sosyal ve spor tesis inşası ile büyük ölçekli bakım ve onarım yapılacak çalışmaların planlaması için yapılan toplantı sonrası gerçekleştirilmesine karar verilen yatırımların uygulama takviminin belirlendiğini söyledi.

 

Kayseri merkez yerleşiminde 5 ilçe bulunduğunu bu merkez nüfusunun yüzde 50'sinin sadece Melikgazi'ye yerleştiğini ancak mesai ve hafta sonları bu nüfusun daha da artığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, "2015 yılı Melikgazi Belediyesi için Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm, tarihi mekânların restorasyonu, Koramaz ve Gesi Vadisi tarihi ve doğal alanların günümüz kültür ve turizme kazandırılması, kültür etkinlikleri ve yeşil alanların ağaçlandırılması olarak planlanmıştır. 


2015 yılında 320 bin ton asfalt üretimi hedeflenmiş, Kentsel Dönüşüm için 348 dairenin yapımına karar verilmiş ve 3 ayrı sosyal ve spor tesisinin yapılması planlanmıştır. 2015 yılı ayrıca fidan dikiminde halkın katılımı ile 180 bin fidanın toprak ile buluşması sağlanacaktır. Tüm bu birimlerin düzenli, ortak ve planlı bir çalışma yapabilmesi için toplantı düzenleyerek görev dağılımı gerçekleştirdik." dedi. Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin örnek ve referans belediye olmasında en büyük etkenin çalışmaların daha önce planlanmasından ve düzenli olarak hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesinden kaynaklandığını, bu açından 2015 yılı Fen işleri, imar, temizlik ve park bahçe çalışmaları için toplantı düzenlediklerini sözlerine ekledi.


Kayseri Anadolu Haber 


Geri Dön