20 / 04 / 2024

Melikgazi’nin alt yapı haritası çıkartılıyor!

Melikgazi’nin alt yapı haritası çıkartılıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak yer altında bulunan teknik altyapı tesislerinin konumlarını tespit etmek için çalışma başlattığını bildirdi. Melikgazi’de sokak sokak, mahalle mahalle tespitler yapılacak...




Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak yer altında bulunan teknik altyapı tesislerinin konumlarını tespit etmek için çalışma başlattığını bildirdi.


Melikgazi’nin tüm bölgelerinde sokak sokak, mahalle mahalle yapılacak tespitlerde kanalizasyon, yağmursuyu şebekesi, telefon ve doğalgaz hattı ile elektrik tesisatının öncelikle ölçümlerinin yapılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ölçümü yapılan alt yapı çalışmalarının sonuç itibari ile haritasının çıkarılacağını ve bundan sonraki her çalışma da bir rehber harita bulunacağını belirtti.


İlçenin alt yapısının çok eskilere dayandığını ve her geçen gün geliştiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Melikgazi’nin yer altı kadastrosunu çıkarmak için planlama yaptık. Yer altında bulunan teknik altyapı tesislerin konumlarını tespit etmek için öncelikle ekip oluşturduk. Yağmur suyu ile içme suyu şebekesini Kaski’den alacağız. Elektrik tesisatını TEK şirketinden, doğalgaz hattını ise Kayserigaz’dan elde edeceğiz. Diğer tesisatları ise biz tespit ederek bunları harita da birleştireceğiz. Tüm bu bilgileri bilgisayar ortamında değerlendirilip altyapı bilgi sistemi oluşturulacaktır. Bu teknik bilgiler son olarak coğrafi bilgi sistemine entegre edilecektir.”


Cihan


Geri Dön