25 / 04 / 2024

Melikgazi'nin gelişim ve yatırım stratejisi muhtarlarla belirleniyor!

Melikgazi'nin gelişim ve yatırım stratejisi muhtarlarla belirleniyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi'nin gerek beş yıllık gerek ise yıllık yatırım planlama ve stratejik planların Katılımcı Demokrasi anlayışı ile mahalle muhtarları ile belirlendiğini söyledi...



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi'nin gerek beş yıllık gerek ise yıllık yatırım planlama ve stratejik planların Katılımcı Demokrasi anlayışı ile mahalle muhtarları ile belirlendiğini söyledi. 


Melikgazi Belediyesince bundan 20 yıl önce gecekondu bölgeleri olan Yıldırım Beyazıt, Köşk, Yenimahalle gibi semtlerde uygulanan Kentsel Dönüşüm çalışmasının sonuçların herkes tarafından bilindiğini belirten Başkan Büyükkılıç, Ancak 2-5 kat arasında yapılan bulunan bazı semtlerde plan ve yapısal toprak mülkiyetinin çözümü için bakanlık yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapacağını kaydetti. 


İlçe sınırları içerisinde 81 mahalle bulunduğunu ve her mahallenin yerleşim ve yatırım planlarının bulunduğunu bu açıdan yapılacak yatırımları öncelik sırasına göre gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesi olarak Yatırımcı birim müdürleri ile sık sık mahallelerde incelemelerde bulunuyoruz. Mahalle muhtarlarımız ile genel de hepsi ile gerek ise belli aralıklarla yakın semt muhtarları ile toplantılar düzenliyoruz. 

Mahallenin en iyi sorunlarını muhtarlarımız bilmektedir. 

Özellikle sosyal belediyecilik hizmetlerinde muhtarlarımız ile sıkı işbirliği içerisindeyiz. 


Çünkü mahalledeki bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerini muhtarlarımız tespit edebilmektedir. 520 bin nüfuslu bir yerleşim alanında muhtarlarımız belediyemizin adeta gözü-kulağıdır. Her muhtarlar toplantısında 'MAHALLE ENVANTERİ VE BEKLENTİ ANKETİ' düzenliyoruz. Stratejik planlamada muhtarlarımıza büyük görev düşmektedir. 


Belediyecilik eski belediyecilik değildir. Yeni yasalar ile birçok görev ve sorumluluk verilmiştir. 

Artık okul, sağlık tesisi, ibadethaneler, kamu hizmet binalarında bakım oranım yapabiliyoruz. 

Yani nerede bir talep varsa belediye artık orada. 

Bu açıdan ülkemizde belediye görevlerinde köklü değişiklikler olmuştur. Bunda da vatandaşımız kazanmış ve hizmet görmeye başlamışlardır." Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Belediyelerde artık hizmette sınır olmadığını ve Melikgazi Belediyesinin her an her yerde olduğunu sözlerine ekledi.


Kayseri Star Haber 


Geri Dön