19 / 04 / 2024

Melikgazi'ye lojistik merkezi geliyor!

Melikgazi'ye lojistik merkezi geliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin batı bölgesinde yer alan Ağaç İşleri, Organize Sanayi ile Serbest Bölge alanlarına yakın bir alanı lojistik merkez olarak planladıklarını açıkladı.



Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehrinin bir üretim ve sanayi şehri olduğunu organize sanayi ile serbest bölgeye yakın bir alanda depolama, ara nakil ve taşıma ara istasyonu görevini yapacak olan bir lojistik merkez alanı oluşturulacağını belirtti. 

Nazım imar Planına uygun ve Anbar Mahallesi'nde oluşturulacak olan lojistik merkez için planlamanın yapıldığını vurgulayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti. 

"Kayseri üreten bir sanayi şehridir. Bu yapısı ile bir bölge şehridir. Bu özelliği hem girişimci iş adamlarının olması yanında coğrafi özelliğinden d kaynaklanmaktadır. Kayseri Anadolu'nun tam ortasında İPEK YOLU üzerinde olup adeta kesişim noktasındadır. Bu açıdan ticaret ve üretim merkezi olarak kendisine büyük görev düşmektedir. Organize Sanayi Bölgesi ile Serbest bölgede yaklaşık 825 işletme yani fabrika bulunmaktadır. Bu kadar firmasının üretim yapabilmesi için parça ve ürün gelmesinde daha etkin ve seri bir ulaşım ağı sağlamak adına lojistik merkez oluşturulacaktır. Anbar mahallesi hem karayolu, hem de demiryolu ağı içerisinde olup bölgeye en yakın semttir" Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesinde demiryolu ile karayolunun kesiştiği alanda planlanan lojistik merkezin bu yıl içerisinde inşa edilerek, hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.


Kayseri Haber


Geri Dön