26 / 04 / 2024

Memduh Büyükkılıç: Kayseri Serbest Bölgesi İç Anadolu Bölgesi için büyük bir kazanç!

Memduh Büyükkılıç: Kayseri Serbest Bölgesi İç Anadolu Bölgesi için büyük bir kazanç!

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''Kayseri Serbest Bölgesi’nin Kayseri ve İç Anadolu Bölgesi için bir şanstır." dedi...




Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, ''Kayseri Serbest Bölgesi’nin Kayseri ve İç Anadolu Bölgesi için bir şanstır. Bu açıdan bu bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilere her türlü kolaylık gösterilmektedir'' dedi.


Kayseri Serbest Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin Mersin limanına 320 kilometre, Devlet demiryolları yükleme rampasına 900 metre, uluslararası karayoluna 600 metre, Hava limanına ise 15 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.


Kayseri Serbest Bölgesi’nin gerek kapsadığı alan gerek ise yatırımcılara sağladığı kolaylık ve alt yapı yatırımları açısından son derece cazip bir yer olduğunu belirten Memduh Büyükkılıç, 16 gümrük firmasının görev yaptığını 8 firmanın yabancı sermayeli olduğunu, arsaların metrekaresinin 8 dolardan satışa sunulduğunu kaydetti.


115 firmadan 63 firmanın üretim, 28 firmanın dış ticaret, diğer firmaların ise depo ve kiralayıcı olarak iş yaptığını ifade eden Büyükkılıç, ''Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. 115 firma tarafından 216 milyon dolarlık yatırım yapılmıştır. 2013 yılında Kayseri ihracatın yüzde 16 Serbest Bölge şirketlerince gerçekleştirilmiştir. Bu çok büyük bir orandır'' dedi.


Serbest Bölge alanı içerisinde Gümrük Vergi muaflığının bulunduğu belirten Memduh Büyükkılıç, şu anda 6 yabancı sermayeli firmanın bölge de faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.



Yurt Haberleri


Geri Dön