19 / 04 / 2024

Memorial'ın yüzde 40'ı satıldı!

Memorial'ın yüzde 40'ı satıldı!

Türkiye'nin önemli sağlık gruplarından Memorial'ın yüzde 40 hissesi İngiliz Argus Capital ve Quatar First investment şirketlerine satıldı



Sağlık sektöründeki yabancı yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye´de 5 hastaneyle faaliyet gösteren Memorial Sağlık Grubu, bir süredir devam eden ortaklık görüşmelerini sonuçlandırdı. Memorial'ın yüzde 40 hissesi İngiliz Argus Capital ve Quatar First investment şirketlerine satıldı.

TEKSTİLDEN SAĞLIK SEKTÖRÜNE

Memorial Sağlık Grubu, Trabzonlu tekstilci Aydın ailesine ait. Grubun başında Turgut Aydın bulunuyor. Oğlu Yaşar Aydın ise icra kurulu başkanı. Aydın ailesinin tekstildeki amiral gemisi Akyazı´daki Aydın Örme fabrikası.

1996 yılından itibaren sağlık alanında da büyüyen grup, Memorial markası altında Şişli, Ataşehir, Suadiye, Etiler ve Antalya´da hastaneler kurdu.

English Home mağazalarıyla ev tekstili alanında da faaliyet gösteren grup, bir süre önce de indirimli marketler zinciri A101´in yüzde 29.8 hissesini satın aldı.

Gayrimenkul sektörüne de yatırım yapan Aydın ailesi, Sur Yapı ile ortak bin 12 konutluk Sarıgazi Adapark projesinin lansmanını gerçekleştirdi.
Posta

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Memorial'ın yüzde 40'ını İngiliz ve Katarlılar paylaştı
  
İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası, Memorial'ın yüzde 40 hissedarı oldu. Turgut Aydın ve ailesi ise hisselerin yüzde 60'ını elinde bulunduracak

MEMORİAL Sağlık Grubu'nun azınlık hisseleri İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası tarafından satın alındı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan, Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, bugün dünyanın en prestijli yatırım şirketlerinin kendileriyle ilgilenmesinin, kendileri açısından onur verici olduğunu ifade ederek, görüşmeler sonucunda İngiliz Argus Capital ve Katar Yatırım Bankası (QFIB) ile anlaşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bu hisse alımının her iki grubun Türkiye'deki ilk yatırımları olduğuna, böylelikle bu iki yeni yatırımcıyı da Türkiye'ye çektiklerini belirten Aydın, her zaman Memorial'ın çoğunluk hisselerini ellerinde bulundurmayı sürdüreceklerini ifade ederken, iki şirketin, Memorial'ın hisselerini yüzde 20-20 oranında satın aldığını bildirdi.

SATIŞ GELİRİ YATIRIMA GİDECEK
Satıştan elde edilen gelirin aileye gideceğini ve ailenin bu geliri, sağlık da dahil olmak üzere, grubun tüm iş kollarında yatırım olarak kullanılacağını ifade eden Aydın, grubun, sağlık, perakende, tekstil ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösterdiğini, bu alanlarda yatırımların devam ettiğini ve hisse satışından gelen paranın bu alanlardaki yatırımların finansmanlarında kullanılacağını anlattı.

Gelin çok güzelse başlık parası verilir
KATAR Yatırım Bankası (QFIB) Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Marri Türkiye'de bulunan en büyük sağlık gruplarından biri olan Memorial Sağlık Grubu'nun hissedarı olmanın kendileri için çok önemli olduğunu anlattı. Al Marri, ''Memorial'in dikkatimizi çekmesinin en büyük nedeni gelirlerini 2001'de 8.73 milyon dolardan 2009'da 87,83 milyon dolara yükseltmesi ve istikrarlı yatırımları. Türkiye için 500 milyon dolar yatırım planladık. Ayırmış olduğumuz bu 500 milyon dolarlık bütçeyi ihtiyaç halinde daha da artırabiliriz. Gelin çok güzel olursa başlık parası verilir' dedi.
Akşam


Geri Dön