19 / 04 / 2024

Menderes Özdere Yat Limanı'nın ihalesi iptal edildi!

Menderes Özdere Yat Limanı'nın ihalesi iptal edildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Menderes'e bağlı Özdere'de hayata geçireceği 450 yat kapasiteli marina projesinde iptal şoku yaşanıyor. Bakanlık, proje ihalesinde beklediği teklifleri bulamayınca iptal kararı aldı.



Geçtiğimiz yılki seçimlerde Binali Yıldırım'ın seçim bildirgesinde de yer alan yat limanında iptal şoku yaşanıyor. 1414 proje arasında yer alan Özdere Yat Limanı, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle ertelendi.


YAT LİMANI İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz yerel seçimlerde İzmir'de 14 ilçeye 18 ayrı yat limanı sözünün ardından bakanlık Menderes ilçesinde yapılması planlanan yeni marina için ihale hazırlıklarına başladı. Ürkmez Yat Limanı projesinin ardından çalışmalarına hız katan Ulaştırma Bakanlığı, bu kapsamda Özdere'deki 450 kapasiteli marina için 7 Ocak 2016 tarihinde proje ihalesine çıktı. Projeye esas zemin etütleri, fizibilite raporu, imar planları, jeolojik ve jeoteknik raporlar ile ÇED dosyası hazırlayacak olan Ulaştırma Bakanlığı, çalışmalarını 2017 başında tamamlamayı hedefliyordu. Ancak iki firmanın katılım sağladığı ihale şirketlerden birinin belgelerinde eksik olduğu, diğerinin ise yüksek teklif sunduğu gerekçesiyle bakanlık tarafından iptal edildi. Bakanlığın bu gelişmeler üzerine yatırım için yeniden ihaleye çıkması beklenirken, yaşanan süre kaybı ve bürokratik işlemler nedeniyle marinanın yapımı da sekteye uğrayacak.


2017'NİN BAŞINDA START ALACAKTI

İhalenin sonuçlanmasının ardından projenin hazırlanmasını takiben, ÇED süreci beklenecek ve imar düzenlemesi yapılacaktı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından da yapım ihalesine çıkılacak ve yat limanı inşasına başlanması öngörülüyordu. Ancak, iptal kararı sonrasında 2017 yılının ilk aylarında başlaması planlanan yatırımın inşasının 3 aylık rötara uğrayabileceği öğrenildi.


Ege Postası/ Erman ŞENTÜRK


Geri Dön