26 / 04 / 2024

Menderes Türel: Zeytinköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak!

Menderes Türel: Zeytinköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak!

Hürriyet Akdeniz 'in gündeme getirdiği Antalya'da uyuşturucu ve mücadelesi için milletvekili ve STK'ların "Zeytinköy dönüşsün, bataklık kurusun'' çağrısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den destek geldi...



Hürriyet Akdeniz'in gündeme getirdiği Antalya'da uyuşturucu ve mücadelesi için milletvekili ve STK'ların "Zeytinköy dönüşsün, bataklık kurusun'' çağrısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den destek geldi.



ANTALYA'da hızla artan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi sürecine, "Bataklık kurutulsun" çağrısı ile destek veren Antalya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilci lerine Antalya Büyükşehir Bele diye Başkanı Menderes Türel'den cevap geldi. Uyuşturucu ticaretinin kalbi olarak görülen Zeytinköy bölgesinde kentsel dönüşüm kararı alınması fikrinin son derece akılcı ve uygulanabilir nitelikte olduğunu kaydeden Başkan Türel, Hürriyete çarpıcı açıklamalar yaptı. 


ÇÖZÜM ÇALIŞMALARIM VAR 


Kentsel dönüşüm çağrışırım dikkate alınacağı müjdesini veren Başkan Türel "Sayın milletvekille rimızin iktidar muhalefet ayrımı go zetmeksiniz fikir birliği oluşturması bizim için iyi bir fusat. Geçmişte Sayın Yıldıray Sapan'ın bu konuya dikkat çekmek için mecliste yaptığı basın toplantısı. Gökçen Ozdoğaıı Enç. Sadrk Badak ve diğer Antalya milletvekillerimizin hassasiyetlerine şalüt oldum. Eski bir milletvekili ve Buyukşehir Belediye Başkanı olarak benim de çözüm noktasında çalışmaların mevcut" dedi. 


ULAŞIM RAHATLAYACAK 


Zeytinköy bölgesindeki kentsel dönüşüm planlamasının sadece uyuşturucu sorununu değil, ula şım konusunda da yem bir donem başlatacağının altını çizen Menderes Türel. "Zeylinkoy "de kentsel dönüşüm ihtiyacı zaruridir. Bu konuda seçildiğim ilk günden beri çalışmalarımız sürüyor. Kepezalti Santral bölgesi ile birlikte Zeytinkoy'de de kentsel dönüşüm çalışmasının bu senenin sonuna kadar bölge halkı ve hernşer ilerimiz ile paylaşacağız" diye konuştu. 


RANTSAL DEĞİL SOSYAL DÖNÜŞÜM 


Hürriyet Akdeniz'de yayım lanan haberlerüı kendisini cesaretlendirdiğini belirten Türel şöyle dedi: "Biz kentsel dönüşüm mantığını Antalya'ya yeni alışveriş merkezleri kazandırmak yada bir mimarlık mühendislik projesi olarak kesinlikle düşünmüyoruz. 


Benim mantığımda kentsel dönüşüm bir kentin sosyal yaşam dönüşümüdür. Bu donuşum içerisinde 'durumsal engelleme* dediğimiz, uyuşturucuyla mücadeleden tutun, trafik sorununun çözümüne kadar bir çok faktör yer almaktadır. 



ÖRNEK OLACAĞIZ Zeytinköy'deki dönüşümü de iktidar ve muhalefet ayrımı gözetmeksizin el birliği gerçekleştirip toplumu yaralayan sorunları tarihe gömeceğiz. Hürriyet Akdeniz'deki haberler beni bu açıdan cesaret lendirmiştir. Bütün siyasi parti temsilcilerimizin Zeytinkoy'un dönüşümünde sözde değil icraatta yanımızda olacağına inanıyorum, inşallah Antalya'da bu konuda, ikti dar muhalefet iş birliğinin en güzel örneklerim sergilenecek." 



Hürriyet Akdeniz 


Geri Dön