29 / 03 / 2024

Menderes'teki 140 dönümlük arazi Göztepe’nin!

Menderes'teki 140 dönümlük arazi Göztepe’nin!

İzmir Menderes Belediyesi’nin sınırları içindeki Tekeli Mahallesi’nde yer alan 140 dönümlük arazinin Göztepe’ye tahsisi için karar çıktı. Büyükşehir Belediyesi onay verirse buraya dev bir tesis yapılacak



TFF 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Göztepe'ye tesis konusunda ikinci müjde Menderes Belediyesi'nden geldi. Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki stat çalışmaları nedeniyle Atatürk Stadı yan sahalar, Narlıdere, Güzelbahçe ve Balçova'da çalışmalarını sürdüren altyapı Menderes'te kendi tesisine kavuşacak.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Tekeli Mahallesi'nde yer alan 140 dönümlük arazinin tesis yapılmak üzere Göztepe kulübüne tahsisi için el sıkıştı.


Menderes Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan tarım arazisinin Şehircilik Bakanlığı tarafından 'gençlik ve spor alanı' olarak imar planı yapıldı. Arazi, alt ölçekli planlarının tamamlanmasının ardından  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin de onaylamasının ardından kullanım hakları Göztepe kulübüne devredilecek.

Göztepe kulübünün dev arazi üzerine A takım ve altyapının birlikte kullanabileceği 8 antrenman sahasının yer aldığı, içinde sosyal ve kültürel alanlar ile, fitness, toplantı salonları ve kamp merkezinin olduğu çok amaçlı bir tesis yapacak. Göztepeliliği ile tanınan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Tekeli Mahallesi'ndeki arazinin Göztepe'ye tahsisini doğruladı.


Başkan Soylu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de imzasıyla Göztepe kulübü ile protokol yapılacak. Bu sürecin en fazla 3-4 ay süreceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu


ÇİLEKEŞ ALTYAPI

Stadın yapım çalışmaları nedeniyle Gürsel Aksel Stadı'nın boşaltılması sonrası Göztepe altyapısı ve spor okulları İzmir'deki sahalar arasında mekik dokumaya başladı. Balçova Sahası'nda U-21 ile U-18 arası takımlar, Narlıdere Ali Artuner Sahası'nda U-17 ile U-14 arası takımlar, minik yaş kategorileri de Atatürk Stadı Yan Sahaları ile Buğdaycılar Sahası'nda antrenmalarını yapıyor. Spor okulları ise Gürsel Aksel Tesisleri'nde ve İnciraltı'nda faaliyetlerini sürdürüyor.


STAT DA GELİYOR

2014 yılında ihaleye çıkan ancak yapımı yılan hikayesine dönen Gürsel Aksel Stadı'nın projesi geçtiğimiz günlerde bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılmıştı. 2018 yılında hizmete açılması düşünülen Gürsel Aksel Stadı'nın ihalesinin kısa bir zaman içinde yapılması planlanırken, stat inşaatının da bir an önce başlayıp sonlanması bekleniyor.


SEPİL ÇOK KIZDI

Başkan Mehmet Sepil, Eskişehirspor maçında para cezası almalarına neden olan kişiler hakkında yasal yollara başvuracaklarını ifade etti. Sepil, "Bu tarz münferit olayların sonuna kadar karşısında olacağımızı, cezaların, sebep olan kişilerden tazmini konusunda her türlü hakkımızı kullanacağımızı ve Eskişehir karşılaşmasında, saha olaylarına ve para cezası almamıza neden olan kişiler hakkında yasal yollara başvuracağımızı bilinmesini isterim" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön