16 / 04 / 2024

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi'nin temeli atıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi'nin temeli atıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanı Arslan, "İzmir'in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İzmir'in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Menemen ilçesinde Göl Park yanındaki alanda düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e yapılacak 35 projenin tek tek yerine getirilmesi ile ilgili "gecenize gündüze katın" şeklindeki talimatı bulunduğunu belirterek, bunu yerine getirmek adına dünden daha çok çalıştıklarını söyledi.


Başbakan Yıldırım'ın "35 proje ile yetinmeyip üzerine yeni projeler koyun" dediğini aktaran Arslan, "İzmir'in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz." dedi.


İzmir'in yol yatırımları

Bakan Arslan, bugüne kadar bir çok proje yapıldığını kaydederek, şöyle devam etti: 


"Bazılarını paylaşmak isterim. Karayolu projeleri olarak Torbalı - Bayındır - Ödemiş - Kiraz bölünmüş yolunu yapıyoruz, önümüzdeki yıl bitecek. Karaburun yolunu yapıyoruz, önümüdeki yıl bitecek. Bergama yolu gelecek yıl bitecek. Aliağa-Yeni Foça bölünmüş yolunu gelecek yıl bitireceğiz. Havalimanı-Torbalı-Selçuk-Aydın'ı 2019'da bitereceğiz. Seferihisar - Kuşadası bölünmüş yolunu 2019'da bitiyoruz. Belevi - Tire bölünmüş yolunu yarın temelini atacağız, 2 yıl içinde bitireceğiz. Menderes-Gümüldür bölünmüş yolunun ihalesini bu yıl yapacağız. Bornova çevre yolunu bu yıl başlatacağız. Menemen-Seyrek -Foça bölünmüş yolunu başlatacağız bu yıl. Urla-Çeşme devlet yolunun bu sene içinde ihalesini yapıyoruz. Aliağa geçişinde farklı seviyeli bir kavşak istendi sözünü verdik bu sene başlayacağız. Elbette yüksek hızlı tren önemli. Bunun dışında İzmir'in ister Marmara, ister İç Anadolu ister Akdeniz'e erişmesi ile ilgili demiryolu konusunda da konvansiyonel hatlar olmak üzere şehiriçi toplu taşıma dahil olmak üzere bütün projelerle ilgilim talimatlarınızı yerine getiriyoruz. Gözünüz arkada kalmasın Sayın Başbakanım."


Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da katıldı.


Alana, üzerinde Yıldırım ile "evet" yazılı oy pusulasının resimlerinin bulunduğu "İzmir senin uğurun, sen İzmir'in gururusun" pankartı ile "Evet söz de karar da milletin" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve "Daima millet kararımız evet" yazılı Başbakan Yıldırım'ın resimleri asıldı.


AA


Geri Dön