16 / 04 / 2024

Menemen Kubilay Kültür Merkezi yükseliyor!

Menemen Kubilay Kültür Merkezi yükseliyor!

Menemen'de 2 yıl önce temeli atılan ve 13 milyon TL'ye mal olan Kubilay Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor.




Menemen'de, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın adının yaşatılacağı "Kubilay Kültür Merkezi" hızla yükseliyor. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen'i geleceğe hazırlamak adına yatırımlarda hız kesmediklerini söyledi.


SPORDAN SANATA


"Her şey Menemen ve Menemenliler için" diyen Şahin, hayata geçirdikleri bu eserlerin sadece Menemen değil,  İzmir  ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'de eşi benzeri olmayan özel tesisler olduğunu söyledi.


Kubilay Kültür Merkezi inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığını söyleyen Başkan Şahin, tesisin birkaç ay içerisinde hizmete açılmasını hedeflediklerini söyledi. Şahin, yaklaşık 13 milyon liraya mal olacak tesisin, Menemen Şehir Parkı içerisindeki kültür merkezinden sonra ilçe merkezinde hizmet verecek ikinci kültür merkezi olacağını dile getirdi.


İzmir-Çanakkale karayolunu kullananların da dikkatini çeken ve Menemen İZBAN İstasyonu karşısında yükselen 9 katlı yapının nasıl değerlendirileceği konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, "7 bin 698 metrekare kapalı alana sahip merkezin bodrum katı otopark olarak değerlendirilecek. Zemin katta özellikle gençlerimizin keyifli zaman geçirebilmesi adına kafeterya, bowling salonu ve oyun salonu olacak. Diğer 7 katta ise spor merkezi, sanat atölyesi, toplantı salonu, sergi salonu, kütüphane, kongre ve tiyatro salonu yer alacak. Asarlık'ta her yıl bin öğrenciye hizmet veren Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezimizi, ilçe merkezimizde de hayata geçireceğiz. Kubilay Kültür Merkezimizde yer alacak Gençlik Eğitim Merkezimiz, parasız eğitim için ikinci adresimiz olacak" diye konuştu.


"BİZİ KİMSE TUTAMAZ"


"2016 yılında İzmir'e kazandırılmış en önemli projelerden biri olarak dikkat çeken 170 dönümlük Gölpark Menemen'in ardından şimdi de Menemen'e modern bir kültür merkezi kazandırdığımız için çok mutluyuz" diyen Başkan Şahin, "İzmir'in en çok göç alan ilçelerinden birisi olan Menemen'de ihtiyaç duyulan her alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2015 verilerine baktığımızda İzmir 1.1 oranında büyürken Menemen 5.59 büyümüştür. 10 yıldır dostlarımı 'Menemen'i kimse tutamaz' diyorum. Bu onun göstergesi. Buna isterseniz tecrübe, isterseniz öngörü deyin. Menemen İzmir'in ve Bakırçay'ın tam merkezi olacak şekilde büyüyor. Lokasyonumuz bu anlamda çok iyi. Yerel yönetici olarak biz de Menemen'i geleceğe hazırlıyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön