26 / 04 / 2024

Menemen'de icradan 6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Menemen'de icradan 6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Menemen İcra Dairesi, İzmir Menemen'deki akaryakıt istasyonu, depo ve faaliyette olmayan bir lokantayı satışa çıkardı.11 bin 200 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 487 bin 733 TL olarak belirlendi.



T.C. MENEMEN İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verile taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri:  İzmir  ili, Menemen İlçesi, Türkeli Köyü, 104 parsel nolu taşınmaz tapuda tam hisse olarak kayıtlıdır. Parselde akaryakıt istasyonu, depolar ve faaliyette olmayan bir lokanta bulunmaktadır. Depo olarak kullanılan taban alanı yaklaşık olarak 486metrekare’dir. Çelik konstrüksiyondan inşaa edilen yapının yanları ve çatısı alüminyum trapez levhalarla kapatılmıştır. Betonarme yapı gerek yapım tarzı gerekse kullanım amacı ve mevcut durumu dikkate alındığında 1. sınıf B grubu yapı özelliğindedir. Mesken olarak kullanılan alanın taban alanı yaklaşık olarak 160 metrekare’dir. Betonarme olarak inşaa edilen yapının dış cephe doğramaları plastik doğramadır. Betonarme yapı gerek yapım tarzı gerek kullanım amacı ve mevcut durumu dikkate alındığında 2. Sınıf B grubu yapı özelliğindedir. Lokanta olarak projelendirilmiş olup faaliyette olmayan bölümün teraslar hariç taban alanı yaklaşık 275 metrekare’ dir. Betonarme tarzda inşa edilmiş zemin döşemeleri seramik olup dış cephe doğramaları plastik doğramadır. Betonarme yapı gerek yapım tarzı kullanım amacı ve mevcut durumu dikkate alındığında 3. sınıf A grubu yapı özelliğindedir. Akaryakıt istasyonu olan yapının taban alanı yaklaşık 120 metrekare’dir. Zemin katında market, mescit, pompacı odası ve WC hacimleri bulunmaktadır, döşemesi seramik olup dış cephe alüminyum doğramadır. Üst katta ise idari ofisler, mutfak ve banyo hacimleri mevcuttur. İdari ofislerin zemin döşemesi seramiktir. Duvarlar saten boya olup kapılar amerikan panel kapıdır. Dış cephe doğraması alüminyum doğrama olup dış cephe kompozit kaplanmıştır. Betonarme yapı gerek yapım tarzı gerekse kullanım amacı ve mevcut durumu dikkate alındığında 3. Sınıf A grubu yapı özelliğindedir. Sundurma alanı yaklaşık 315 metrekare ola pompa üstü sundurma çelik kostrüksüyon olup kompozit malzeme ile kaplanmıştır. Betonarme yapı gerek yapım gerekse kullanım amacı ve mevcut durumu dikkate alındığında 1. sınıf A grubu yapı özelliğindedir. Benzin istasyonunda 4 adet akaryakıt pompası bulunmaktadır. Ayrıca yer altında akaryakıt tankları mevcuttur. Benzin istasyonu sahasına betonu dökülmüştür. Benzin istasyonunda bulunan pompaların ve yer altındaki akaryakıt tanklarının kıymet takdiri yapılmamış olup benzin istasyonu sahasına dökülen saha betonu arsa değerinde dikkate alınmıştır.


 

Adresi: Çanakkale Asfaltı No:70 Menemen / İZMİR

Yüzölçümü: 11.200,00 metrekare

Arsa Payı: Tam hisse

İmar Durumu: E:0.50 hmax:6,80 mt yapılaşma koşullarına tabidir. Bir kısmı imar planı dışında kalmaktadır. 3194 sayılı İmar Kanunun 16. Maddesi hükümlerine tabidir.

 

Kıymeti: 6.487.733,00 TL


KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler: -

1.Satış Günü: 24/06/2016 günü 10:30 -10:40 arası

2. Satış Günü: 20/07/2016 günü 10:30 -10:40 arası

Satış Yeri: İzmir ili Menemen İlçesi Menemen Adalet Sarayı Mezat Salonu



Satış şartları:                       

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma günün gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan satış bedelinden ödenir.


3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderleri iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizin müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1317 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


7-Satış ilanı taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adresleri çıkartılmış olup, ilgililerin adreslerinin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adreslerinin tebligat adresleri olarak kabul edileceği, bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmayacağı, elektronik ortamda yapılan ilanının tebligat yerine geçeceği ilan olunur.


Geri Dön