26 / 04 / 2024

Menemenliler sosyal tesis ve pazar yeri istiyor!

Menemenliler sosyal tesis ve pazar yeri istiyor!

Menemen'in yıllardır devam eden sorunlarına geçtiğimiz 1 yılda da çare bulunamadı. İlçe halkı 4 dönemdir başkanlık görevini yürüten Tahir Şahin'den ilçenin sosyal tesis, pazar yeri ve çöp sorununa çözüm üretmesini bekliyor




Menemen'de üst üste 4 dönem seçilerek başkanlık görevine devam eden Tahir Şahin, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 1 yılı geride bıraktı. Ancak vatandaşlar, ilçenin yıllardır kronikleşen sorunlarının çözülememesinden şikayetçi. İlçenin girişindeki sulama kanalının çöplük içinde olması, yeterli ilaçlama yapılmaması, 40 yıllık pazar yerinin yenilenememesi ve kaldırım işgalleriyle kent görünümünden uzak bir profil çizen ilçe, acil proje bekliyor. Moloz yığınlarından ve çevre düzenlemesinin yetersiz olmasından yakınan vatandaşlar ilgisizliğe terk edilen Menemen'in marka şehir olması ve modern görünüm kazanabilmesi için belediyeyi göreve çağırıyor.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Hüseyin Ballı (Çiftçi): Ben Haykıran Köyü'nde oturuyorum. Menemen Belediyesi'nden köylere biraz daha ilgi göstermesini bekliyoruz. Başkan köyün giriş yolunu yapmak için söz verdi. Bir an önce yapılmasını istiyoruz.

Simge Bilgin (Öğrenci): Menemen'de kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere daha fazla yer verilmesini istiyoruz. Pazar yeri çok eski yenilenmesi gerekir. Ayrıca ilçenin girişindeki kanal pislik içinde temizlenmesini istiyoruz. Kaldırım işgallerine karşı da önlem alınsın.

Selahattin İşler (Emekli): Genel olarak memnunum. Menemen hızla gelişen bir ilçe. İlçenin gelişmesi için daha güzel ve kalıcı projeler bekliyoruz. Vatandaşların ailecek zaman geçirecekleri sosyal alanlar ve parklar yapılmasını istiyoruz.

Esat Karadağ (Emekli): Menemen'de somut bir proje göremiyoruz. Özellikle belediye köylere ilgi göstermiyor. Ayrıca köylerde çalışan gençlere iş imkanı sağlanmasını istiyoruz.

Halil İbrahim Kamant (Çiftçi): Süleymanlı'da oturuyorum. Hiçbir proje göremiyoruz. Yollar bozuk. Vatandaşların oturup vakit geçirebileceği sosyal alanlar istiyoruz. Hizmet bekliyoruz.

Hüdaver Balcı (Esnaf): Menemen'in gelişmesi ve güzelleşmesi için daha somut projeler bekliyoruz. Hala köy görünümünde. Kentleşme yönünde yapılan hizmetler yetersiz. Akşamları insanların oturup vakit geçireceği bir ortam yok. Pazar yeri çok eski yıllardır yenilenemedi. Kanal temizliği yapılmasını istiyoruz.

Hasan Koyuncu (Öğretmen): Bir eğitimci olarak gençlere kadınlara ve çocuklara yönelik eğitim çalışmaları ve çeşitli kursların verilmesini istiyoruz. Vatandaşların ücretsiz olarak oturacağı sosyal alan yetersiz.

Kaldırım işgalleri çok fazla. Yayalara yürüyecek yer kalmıyor.

Veli Tokmak (Çiftçi): Belediye Başkanı ile görüşüp sorunlarımızı aktarmak istiyorum ama kendisine ulaşamıyoruz. Menemen'de çağdaş sosyal demokratik bir hayat yaşamak istiyorum. Ama bu hayatı CHP'li belediye olarak halkına veremiyor. Sosyal ve demokrat bir belediyecilik göremiyorum.

Hilda Ertekin (Halkla İlişkiler): Menemen'de bir gelişme göremiyoruz. Yıllardır aynı. Pazar yeri eski, kanallar pislik içinde. Kaldırımlardaki işgallere son verilsin.

Hızıran Arı (Ev hanımı): Menemen'de yıllardır bir değişiklik yok. Şehir planlaması yapılırken çok katlı binalar yapılmasını istemiyorum. Çünkü deprem bölgesinde yaşıyoruz. İlçemizin çok sorunları var. Çalışmalar yetersiz. Hızlı gelişen bir yer olduğu için bu sorunların acilen çözülmesini istiyoruz.

Melih Çöl (İşçi): Genel olarak memnunum. Belediye son dönemde çalışmalarına biraz daha hız kazandırdı. Belediye binası yenilendi. Pazar yerinin de yenileneceği söyleniyor ama bir gelişme yok. Kentimizin gelişmesi için daha somut projeler bekliyoruz.

Yılmaz Kellegöz (Ev hanımı): Belediyenin hizmetleri çok yetersiz. Bazı sokaklar lağım kokuyor. Çevre temizliğine önem verilmesini istiyorum.

Ali Akbulut (Pazarcı): Köy yolları çok bozuk. Ben Göktepe Köyü'nde oturuyorum. Köy giriş yollarının asfaltlanmasını istiyoruz.

Emine Emektar (Ev hanımı): Evim kanal kenarında sinekten oturamıyoruz. Çöpler zamanında toplanmıyor. Çevre düzenlemesi yok. Pazar yeri çok eski ve yenilenmesi gerekiyor. Sokak aralarında yollar bozuk, çamur içinde ve çok eski evler var. Bunlar kötü görüntü oluşturuyor.

Dönüş Özkan (Öğretmen): Temizlik konusunda belediyenin çalışmaları yetersiz. Çocuklarımızla birlikte vakit geçirebileceğimiz bir sosyal alan yok. 



Yeni Asır


Geri Dön