26 / 04 / 2024

Meram 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda çalışmalar sürüyor!

Meram 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda çalışmalar sürüyor!

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Yılbaşına kadar parktaki çalışmalar büyük bir oranda tamamlanmış olacak. Parktaki ‘T-reks’ ismini taşıyan dinozorların olduğu bölüme yerleştirilecek hareketli dinozorlar parkımıza getirilmeye başladı" dedi...




Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda çalışmalar sürüyor.


Parktaki çalışmaların yoğun bir tempoyla devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Yılbaşına kadar parktaki çalışmalar büyük bir oranda tamamlanmış olacak. Parktaki 3 ana bölümden birini oluşturan ve ‘T-reks’ ismini taşıyan dinozorların olduğu bölüme yerleştirilecek hareketli dinozorlar parkımıza getirilmeye başladı. 165 milyon yıl önce yaşamış olan ve en büyüğü de 12 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğundaki dinozorlar bölümü çok ilgi çekecek" dedi.


"Burası sadece gezi yapılacak bir park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı olacak" diyen Kalaycı, "Adriyatik Denizi’nden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde ecdadımızın kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürleri parkın 'Cihan-ı Türk' bölümünde yer alacak. Maketlerin bulunduğu alanda 6 dille söz konusu tarihi eserler hakkında bilgi verilecek. Masal kahramanlarının bulunduğu bölümde ise ortam canlandırmaları da olacak. Osmanlı Kadırgası'nın da yer alacağı bu park, tüm özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'de bir ilk" şeklinde konuştu.


Başkan Kalaycı, parktaki çalışmaların detayları hakkında şu bilgileri verdi: "120 adet minyatür maketten 81'inin parka yerleştirilmesi yapıldı. 20 adet dinozor maket parka yerleştirildi. 19 adet masal kahramanı konseptinin tamamı parkımıza yerleştirildi. Parkın ağaçlandırma çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı, altyapı çalışmaları bitirildi. Parkta sanat atölyesi, amfi tiyatro, restoran, idari bina ve havuzların yapısal kısmı tamamlandı. Parkımızın içerisinde bulunan tarihi Meram Köprüsü de tamamen bitirildi. Parkımızdaki havuzlarda kullanılması planlanan su taşıtları kullanıma hazır halde bulunmaktadır. Parkımızın genel itibariyle yüzde 95'lik kısmı tamamlanmıştır."


Konya Haber


Geri Dön