16 / 04 / 2024

Meram Harmancık altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Meram Harmancık altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Meram Harmancık altyapı çalışmaları tamamlanıyor. Harmancık Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra yolların asfaltlanacağını ve bölgenin tozdan kurtulacağını söyledi.



Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bölgenin imar planlaması ve revizyonu ile alakalı da çalışmalara başladıklarını ifade etti.


"Meram'da Ramazan" etkinliğine katıldı. Başkan Toru, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. 


"İLÇEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU İMAR"

Seçimlerden sonra "Yerinde Tespit, Yerinde Çözüm" sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Toru, "Harmancık Mahallemizin sorunlarını tespit ettik. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra kısa bir süre içinde yollarınız asfaltlanmış olacak ve tozdan da kurtulacaksınız. İlçemizin en önemli sorunu imar. Bununla ilgili olarak Karaman yolundan başlayarak Selbasan Çayı'na kadar olan kısımda imar planlama ve revizyon çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz, etaplar halinde mahallelerimizi planlıyorlar. Modern şehircilik anlayışında çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, spor alanları, sosyal tesisler, hanım ve emekli lokalleri ile her türlü sosyal donatının yer aldığı yeni yaşam alanlarına ihtiyaç var. Selbasan Çayı'ndan sonraki kısımda da imar uygulaması ve diğer eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bu 5 yıllık dönemde Meram için en iyisini yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 


"MÜSLÜMANIN EN BÜYÜK SİLAHI DUA" 

İslam aleminin bu Ramazan ayını da buruk bir şekilde geçirdiğini kaydeden Başkan Toru, "Şu anda tüm İslam coğrafyasında; Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Myanmar'da ve birçok yerde Müslüman kanı akıyor. Bizlere düşen en büyük görev dua etmek. Çünkü Müslüman’ın en büyük silahı duadır. Hep beraber dua edelim ki İslam coğrafyasındaki bu zulüm son bulsun. Bu vesileyle Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum" dedi. 

Farklı aktivitelerle mahalle sakinlerinin güzel bir gece geçirdiği Harmancık Mahallesi'ndeki programa Başkan Toru ile birlikte başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 


Hakimiyet


Geri Dön