25 / 04 / 2024

Meram kentsel dönüşümle yenilenecek!

Meram kentsel dönüşümle yenilenecek!

Meram ilçesinde Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Zafer Mahalleleri'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi bölgeyi baştan aşağı değiştirecek.



Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçe genelindeki mahallelere konuk olarak vatandaşların taleplerini dinlemeye devam ediyor. Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Zafer Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Toru, bir buçuk yıllık görev süresi boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


"MERAM NÜFUSUNUN YARISINI KAPSIYOR" 


Başkan Toru, "Meram'da planlı yapılaşma adına büyük sorunlar göze çarpıyor. 

Kaçak ve düzensiz yapılardan dolayı bazı bölgelerdeki yatırımlar yetersiz kalıyor. 


İmardaki sorunlar nedeniyle yatırım noktasında çözüm üretmek zorlaşıyor. Bundan dolayı 'temel ihtiyaç imar' dedik. Toplamda 50 milyon metrekarelik bir alanda imar planlarımızı revize ettik. Bu alan Meram nüfusunun yarısını kapsıyor. Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Zafer mahalleleri de bu alanların içerisinde yer alıyor" diye konuştu. 


İMAR PLANLAMASI YETERLİ DEĞİL 


Sorunların çözümü için imar planlamasının yeterli olmadığına da dikkat çeken Başkan Toru, "Bölgede belediye tarafından hızlı bir dönüşüm gerçekleştirilmesi gerekiyordu. İlçe genelindeki mahallelerin hemen hepsinden dönüşüm isteği geldi. Yaşam kalitesinin artması için plan ve program yaparak belli noktalarda dönüşüme başladık. Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Zafer Mahalleri de ilçemizin en eski yerleşimi olarak dikkat çekiyordu. Konya'da ilk defa Bakanlar Kurulu kararı ile bazı bölgeleri riskli alan ilan ettirdik. Dönüşümün başlamasının ardından inşaatların tamamlanacağı zamana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kira desteği verilecek" dedi. 


Başkan Toru, "Anlaşma sürecine bağlı olarak inşallah bir yıl içerisinde yıkımla birlikte inşaatların başlamasını planlıyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte bölgedeki yatırımlara da başlanacak" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön