27 / 04 / 2024

Meram'da 2015 yılında 27 park yapıldı!

Meram'da 2015 yılında 27 park yapıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2015 yılında ilçenin geleceğinin planlanması, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel hizmetlerle birlikte park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi ve diğer yeşil alan çalışmalarında da önemli hizmetlere imza attı.



2015 yılında 27 adet park ve çocuk oyun alanını ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Halkımızın talepleri doğrultusunda farklı mahallelerimizde 27 adet yeni parkı ilçemize kazandırmış olduk. 2015 yılı içerisinde Çomaklı, Beybes, Çarıklar, Loras, Durunday, Telafer ve Karahüyük Mahallelerine ibreli ve yapraklı ağaç türlerinde toplam 18 bin 274 adet fidan dikilmiştir. Ayrıca süs havuzu sayısına her yıl yenisini ekleyerek ilçemize dekoratif bir güzellik ve görsel bir zenginlik kazandırılmaktadır” dedi.


48 ADET ÇOCUK OYUN GRUBU KURULDU

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki diğer önemli hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Toru, “Stresten korunmak ve kurtulmak, yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla halkımıza spor yapabilecekleri alanlar sunma gayreti içerisinde açık hava spor aletleri kurulmaktadır. Kullanım aşamasında bozulan ve yıpranan aletlerin tamir ve bakımı yapılmakta olup 2015 yılı içerisinde 55 adet fitness ve spor aleti kurulumu gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ilçemize yeni çocuk oyun gruplarının kurulması ve mevcut çocuk oyun gruplarının tamir ve bakımı hususunda titizlikle çalışmaktadır. Belediyemiz tarafından 2015 yılı içerisinde 48 adet çocuk oyun grubu kurulmuştur.


2015 yılı içerisinde 3 adet engelsiz çocuk oyun grubunun da kurulumu tamamlanarak engelli bireylerin de toplumun bir üyesi olduklarını ve toplumda diğer engelsiz bireylerin faydalandıkları imkânlardan faydalanmaları amaçlamıştır. Önceki yıllarda kurulmuş olan çocuk oyun grubu ve fitness aletlerinin kum olan zemini çocukların düşüp kendilerini yaralamamaları maksadıyla kauçuk zemine çevrilmiştir. Mevcut park alanlarımıza ve yeni yapılan parklara da 2015 yılında toplam 150 bin adet mevsimlik çiçek ve soğanlı bitki dikimi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.


Hürriyet 


Haber Niğde Hamle Gazetesi'nde şöyle yer aldı!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2015 yılında ilçenin geleceğinin planlanması, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel hizmetlerle birlikte park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi ve diğer yeşil alan çalışmalarında da önemli hizmetlere imza attı. 

2015 yılında 27 adet park ve çocuk oyun alanını ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Halkımızın talepleri doğrultusunda farklı mahallelerimizde 27 adet yeni parkı ilçemize kazandırmış olduk. 2015 yılı içerisinde Çomaklı, Beybes, Çarıklar, Loras, Durunday, Telafer ve Karahüyük Mahallelerine ibreli ve yapraklı ağaç türlerinde toplam 18 bin 274 adet fidan dikilmiştir" dedi 


Niğde Hamle Gazetesi


Geri Dön