24 / 04 / 2024

Meram'da 50 milyon metrekarelik imar planı revizyonu yapıldı!

Meram'da 50 milyon metrekarelik imar planı revizyonu yapıldı!

BİR yıl içinde Meram nüfusunun yansını kapsayan 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yapan Meram Belediyesi 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye'ye örnek oldu.



Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde Konya'daki tek belediye olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye olarak kentsel dönüşümde her zaman öncü olduklarını vurgulayarak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca Türkiye genelinde afet riski altındaki binaların yenilenmesi amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde 81 ilden toplam 129 belediye içerisinde Meram Belediyemiz de yer aldı. Konya'da ilk kentsel dönüşüm hamlesini de biz başlatmıştık ve şu anda da Bakanlığımızın belirlemiş olduğu 129 belediye içerisinde Konya'dan tek belediye olarak Meram Bclcdiyesi'nin yer almasından dolayı mutluyuz, onurluyuz. 

Kentsel dönüşüm seferberliğine bir tuğla da biz koymak için çalışmalarımıza yön verdik. Bu kapsamda Çaybaşı Mahallesi'nde 240 bin metrekare, Aksinne Mahallesi'nde 210 bin metrekare. Şükran Mahallesi'nde 170 bin metrekare, Turgut Reis ve Küçük Aymanas Mahallelerinde 230 bin metrekare, Uluırmak Saka ve Uluırmak Ali Hoca Mahallelerinde 270 bin metrekare olmak üzere toplamda I milyon 120 bin metrekarelik bir alanda belediyemizce kentsel dönüşüm çalışması yapılacaktır. 

Bu çalışmalarla ilgili gerekli kararlan; Bakanlar Kurulu kararlanın, planlama çalışmalannı, tasanın çalışmalannı ve tespit çalışmalarım tamamladık. Her bir bölge için ayn ekip oluşturduk. Bu ekiplerimiz mahallelerde açılan kentsel dönüşüm ofislerinde vatandaşlanmızı bilgilendirmeye devam ediyorlar" dedi. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön