29 / 03 / 2024

Meram'da 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi!

Meram'da 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mahalle İstişare Meclis toplantısında, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi.



Meram Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mahalle İstişare Meclis toplantısında, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi. 


Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Alparslan, Ekmekkoçu,Turgut Reis, Ziya Barlas ve Zafer Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Toru, mahallelerin ortak sorununun uygulanabilirliğini yitiren imar planları olduğunu vurguladı. 


Bölgede afet riski karşısında dayanıksız, fonksiyonel olmayan niteliksiz, günümüz koşullarının gerektirdiği standartlara haiz olmayan yapı stoku bulunduğunu belirten Toru. "Parsel bazlı yapılaşmalar modern yaşamın ihtiyaçlarına ccvap vereme/ hale gelmiştir. Günümüz koşullarında olması gereken yeşil alanlar, sosyal donatılar, otoparklar ve geniş yollar maalesef bu mahallelerimizde mevcut değil. Çünkü bu bölgelerimizde uygulanan klasik imar planı, parsel bazında yapılaşmaya neden olduğu için bugünün şartlarına cvap vermiyor" diye konuştu.


Pusula Konya 


Geri Dön