26 / 04 / 2024

Mercedes Benz 13 milyon Euro'ya İstanbul'da teknoloji üssü kuracak!

Mercedes Benz 13 milyon Euro'ya İstanbul'da teknoloji üssü kuracak!

Mercedes-Benz üreticisi Daimler, İstanbul’da bilgi teknolojisi sistemlerini geliştirme amaçlı bir teknoloji üssü kurdu. Yatırım miktarı 13 milyon Euro’yu aşan üs; şirketin tüm dünyadaki lojistik sistemlerini geliştirecek ilk ve tek merkez olacak...



Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler, İstanbul’da “Küresel IT Hizmetleri Merkezi” kurdu. 200 elemanın istihdam edileceği merkezde sistem uygulama ve ürün (SAP) lojistik sistemleri geliştirilecek. Tanıtım toplantısında konuşan Daimler AG’nin IT Başkanı Michael Gorritz, Daimler’in dünyada 275 bin elemanı bulunduğunu belirterek bunun 5 bin 388’inin IT bölümünde çalıştığını söyledi. Türkiye’yi teknolojik üs olarak gördüklerini söyleyen Gorritz, “Türkiye’de çok iyi bir tarihimiz ve itibarımız var. 45 senedir Türkiye’de otobüs ve kamyon imal ediyoruz. Araba servisi sunuyoruz. Öte yandan Türkiye’nin ekonomide elde ettiği başarılar takdire değer. Otomotivde önemli bir yeri olduğu, Avrupa’nın en genç ülkelerinden olduğu, İstanbul’un da hit ve havalı bir şehir olduğu malum. Bunlardan dolayı Türkiye’yi tercih ediyoruz.” dedi. SAP için Almanya ve Türkiye’nin ardından Hindistan ve Kuzey Amerika’ya teknoloji üsleri inşa edeceklerini bildiren Gorritz, İstanbul Hoşdere’de devreye alınan ‘Küresel IT Hizmetler Merkezi’ ile SAP lojistik sistemleri geliştirip yayacaklarını dile getirdi. Michael Gorritz, merkezin yatırım tutarının 13 milyon Euro, istihdam planının 200 olduğunu duyurarak bu elemanların SAP sistemlerini etkin kılıp yaymak, yazılımlar ortaya koymakla görevli olduğunu sözlerine ekledi. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ise Türkiye’nin en itibarlı şirketlerinden biri olduklarına temas etti. Otobüs ve kamyon üretiminin yanında IT’de de deneyimli olduklarını aktaran Genes, Türkiye’deki mevcut eğitimli ve yetenekli işgücü göz önünde bulundurularak İstanbul’da “Küresel IT Hizmetleri Merkezi” açma kararı verdiklerini kaydetti. Genes, “Yeni Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulmasından ötürü son derece gururluyuz. Türkiye, ana şirketimiz Daimler için önemli ve büyüyen bir pazar konumunda. İleri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesiyle, ülkenin potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladığımıza inanıyoruz.” dedi. Tanıtım toplantısında ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’ ile ilgili soruları cevaplayan Mercedes-Benz Türk Bilgi Teknolojileri Müdürü Gökçe Bezmez, “Bu merkez Daimler ile entegre olmamız ile know how almamıza olanak tanıyacak. Bu anlamda takımımız ve şirketimiz için artı. Merkezin Türkiye’de IT sektörüne de katkıları olacak.” ifadelerini kullandı.

 

Merkeze 2013 içinde 50 eleman alarak, 2014’te ve 2015 sonunda 200 elemanı tamamlayacaklarını belirten Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör ise İstanbul’da kurulan IT Hizmetleri Merkezi’nin Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında yapılan en kapsamlı yatırımlar arasında yer aldığını söyledi.


Abdulkadir Cembekli/Zaman Gazetesi


Geri Dön