29 / 03 / 2024

Mercedes Benz üretimi için 30 milyon dolara tesis inşa ediliyor

Mercedes Benz üretimi için 30 milyon dolara tesis inşa ediliyor

Alman Daimler AG"nin, Özbekistan"da uçak  fabrikası bünyesindeki tesislerde Mercedes Benz otobüslerini üreteceği  bildirildi  



Özbekistan Oto Sanayi Birliğinden yapılan açıklamada, Alman Daimler  AG"nin, Özbek Oto Sanayi Birliği işbirliğiyle Taşkent"teki uçak fabrikası  bünyesindeki tesislerde otobüs üreteceği, bu çerçevede kurulan ve tüzük sermayesi  8 milyon dolarlık 'Mercedes Benz - Uzautosanoat' ortak şirketinde, Daimler Buses  şirketinin yüzde 51, Özbek Oto Sanayi Birliği"nin ise yüzde 49 hisseye sahip  olacağı belirtildi. 'Mercedes Benz - Uzautosanoat' ortak otobüs üretim tesislerinde, şehiriçi  ve şehirlerarası otobüsleri ile midibüs üretileceği, şu anda proje tutarı 30  milyon dolar olan otobüs üretim tesislerinin inşaatının devam ettiği ifade  edildi.

Geçen yıl mayıs ayında Özbek Oto Sanayi Birliği ile Daimler AG  ortaklığında ülkede otobüs üretmek üzere kurulan Mercedes-Benz ortak otobüs  fabrikası, 5 yıl süresince tüm vergi ödemeleri ile üretim ve servis amaçlı olarak  ülkeye getirilecek ürünler için de gümrük vergisinden muaf tutulmuştu. Yıllık ortalama 600 adet şehiriçi ve şehirlerarası otobüs ile midibüs  üretme kapasitesine sahip söz konusu ortak işletmenin bu yılın Mayıs ayında  faaliyete açılması öngörülüyor. Bu arada, başkent Taşkent"te, hükümet garantisi altında Alman  bankalarınca sağlanan krediyle alınan ve önemli bir kısmı da Türkiye"deki  Mercedes Benz otobüs fabrikasında üretilen bine yakın Mercedes Benz şehiriçi  otobüsü hizmet veriyor.
AA


Geri Dön