25 / 04 / 2024

'Merdiven altı mantolama sıkıntı yaratacak'

'Merdiven altı mantolama sıkıntı yaratacak'

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 'Kontrolsüz yapılaşmaya İMSAD mücadele başlattı" başlıklı haberde geçen 'Mevcut mantolamalar başa bela olacak' ifadesine açıklık getirdi.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 8 Haziran 2015'te DÜNYA gazetesinde yer alan 'Kontrolsüz yapılaşmaya İMSAD mücadele başlattı" başlıklı haberde geçen 'Mevcut mantolamalar başa bela olacak' ifadesine açıklık getirdi. 


Hinginar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu haberde inşaat sektörüne ilişkin görüşlerimize yer verilerek, Türkiye'de yapı kalitesinin iyileştirilmesi ve kontrolsüz yapılaşmayı önlemek için neler yapılması gerektiği gibi hususlara değinilmiştir. 


Yazının bir bölümünde paragraf başlığı olarak yer alan 'Mevcut mantolamalar başa bela olacak' şeklinde yazılan başlıkta, içerik ile ilgili yanlış anlamalara ve haksız suçlamalara neden olabilecek bir anlam çağrıştırabileceği endişesi taşıdığımdam ilave bir açıklama yapma gereği hissetmiş bulunuyorum. Şöyle ki, bu paragrafta yer alan açıklamalar özellikle 'merpen altı' diye tabir edilen standart yapı tekniğine uygun olmayan uygulamalara yönelik anlatımlardır ve tüm mantolama sektörünü içermemektedir. Esasen yazıda kastedilen bu tip uygulamaların ¦ , geçebilmek açısından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16.07.2014 tarihinde yayınlanan ve 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girecek 2014/17 sayılı bir genelge hazırlamıştır. Bu genelgeye göre, mantolama uygulamalarının önceden test edilerek yangın dayanımları bakımından sertifikalandırılmaları zorunluluğu getirilmektedir." 



Dünya





Geri Dön