19 / 04 / 2024

Merih Ünver kimdir?

Merih Ünver kimdir?

CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Merih Ünver kimdir? Merih Ünver, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Merih Ünver'in biyografisi bu haberde..



Merih Ünver kimdir?

Merih Ünver, 10.12.1961 tarihinde, Karaman’da dünyaya geldi. İlk okulu Gazi Mustafa Kemal İlk Öğretim Okulu’nda, orta okulu Anafartalar Orta Okulu’nda ve lise eğitimini Karaman Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. İki çocuk annesi. Çalışma hayatına, Mediha Yener Modelistlik Kursunu tamamladıktan sonra tekstil sektöründe modelist olarak başladı. 


Bir çok tekstil ihracat firmasının çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptı. 2003 yılında özel sektör üst düzey yöneticisi olarak emekli oldu. Emekli olduktan sonra bir süre daha çalışma hayatına devam etti. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan endişe duyup ve birşeyler yapmalı diye düşünerek, iyi bir vatandaş olmak adına yürüttüğü siyaseti Cumhuriyet Halk Partisine üye olarak aktif hale geçirdi ve çalışmalara aktif olarak katıldı. 2009 CHP Ataşehir İlçe delegesi, 2010 CHP İstanbul İl yöneticiliği yaptı. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1.Bölge Milletvekili adayıydı. Parti içi iletişim ve siyaset eğitimlerine katıldı. 


Parti Okulu açıldıktan sonra, Parti içi eğitici yetiştirilmesi sürecinde İstanbul 1. Dönem Parti İçi Eğitici Eğitimine katılarak Parti Okulu Eğitmeni oldu ve temel üye eğitimlerinde görev aldı. Kişisel gelişim için Ali Saydam iletişim Enstitüsünden İletişim eğitimi ve Başkent İletişimden Diksiyon eğitimi aldı. Hobi olarak çocukluktan itibaren ilgilendiği Türk El Nakışı konusunda eğitim alarak uzman eğitmen oldu. Çeşitli sosyal projelerde bu konuda eğitimler verdi. Tüm birikim ve yeteneklerini, toplumsal gelişim sağlamak adına hizmet etmek amacı ile hareket eden TEGED (Cumhuriyet Halk Evleri) gönüllüsü oldu. 


Şehrin uzak ve gelişmemiş bölgelerinde açılan bu bu evlerde kadınlara ekonomik ve sosyal gelişimleri için el işi eğitimi vererek katkı sağlamaya çalıştı. Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi olup, vakfın yayın organı olan Sosyal Demokrat Dergi Ataşehir Temsilciliği yapmakta. Dergide ayrıca röportajları da yayınlanmakta. Sosyal Gündeminiz internet gazetesinde köşe yazarı ve yayın kurulu üyesi. 


Her hafta bir köşe yazısı, ayrıca röportajları ve yaptığı haberler yayınlanmakta. Ataşehir ilçesinde yoksul ve engelli vatandaşlara hizmet veren Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği üyesi ve çalışmalarına destek vermekte.




Geri Dön