26 / 04 / 2024

Merit Otelleri 2010'da İstanbul'a 2 otel yapacak!

Merit Otelleri 2010'da İstanbul'a 2 otel yapacak!

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, 2010'da İstanbul'a iki işadamı oteli yapacaklarını açıkladı



Türkiye'nin turist profili son yıllarda değişmeye başladı. Özellikle Arap ülkelerinden gelen turist sayısı yüzde 30 arttı. Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arar, müşteri memnuniyetini düşünen otellerin Müslüman turistler için küçük mescitleri büyütmesi gerektiğini söyledi.
 
Aralarında Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Bahreyn, Katar, Lübnan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suudi Arabistan ve Sudan gibi Arap ülkelerinin yer aldığı coğrafyadan Türkiye'ye gelen turist sayısı 2009'da bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterdi. Sadece Suriye'den gelen turistte 150 binden fazla yükseliş oldu. Bu durum Türkiye'ye gelen turist profilinde din ve milliyet açısından değişmelere sebep olurken, akla "Otellerde yeni turist profiline özgü yenilikler yapılacak mı?" sorusunu getirdi. Turizmin önde gelen yatırımcılarından Net Holding bünyesindeki Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, müşteriye özgü düzenlemeler yapmanın tüccar olmanın gereği olduğunu söyledi. Arar, Zaman'a yaptığı açıklamada, "Müşterimin çoğu Müslüman ise seccadeyi resepsiyona değil, odalara koyarım. Namaz kılanlara tahsis edilen küçük mescit alanını daha büyük bir yere taşırım. Tüccar olmanın gereğidir bu. Bu sebeple dini yönelimlere özgü tasarımlar otellerde artmaya başladı. Her şey müşteri odaklı olmak zorunda." dedi.

2010'DA İSTANBUL'A 2 OTEL YAPACAK

Reha Arar, önümüzdeki yıl İngiltere'den Türkiye'ye gelecek olan turist sayısında yüzde 15 artış olacağını iddia etti. Bu, 200 bin kişilik artış anlamına geliyor. Londra'daki turizm fuarının bu talebi gösterdiğini ifade eden Arar şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl Türk turizmcileri olarak süngümüz düşük askerler gibiydik. Bu sene öyle olmadı. Kahve bile içemedim." Son yıllarda KKTC'deki yatırımlarıyla gündeme gelen ve son olarak Lefkoşa'nın ilk beş yıldızlı oteli olan Merit Lefkoşa'yı açan Merit Otelleri'nin başkanı Arar, 2010'da İstanbul'a iki işadamı oteli yapacaklarını açıkladı. Lefkoşa'da 40 milyon dolarlık 5 yıldızlı oteli hizmete sokan şirket, Girne'deki otelde 5 milyon dolarlık bir yenilik çalışması başlatacak. Grup, Van'daki otelini de yenileyecek. Merit otelleri geçen yıla göre cirosunu bu yıl yüzde 10 artırdı. Azerbaycan'da 34 dönümlük bir otel arazisi aldı. Merit Otelleri, KKTC'de balayı taleplerinde yüzde 100'ün üzerinde bir artış yaşadı. Otel balayı çiftlerine deniz manzaralı odalarda kalma garantisi veriyor ve ilk gün odaya ücretsiz kahvaltı, bir gece ücretsiz yemek gönderiyor. 
Arif BAYRAKTAR/Zaman


Geri Dön