17 / 04 / 2024

Merit Şahmaran Otel Sedirvan Turizm bünyesine eklendi!

Merit Şahmaran Otel Sedirvan Turizm bünyesine eklendi!

Van'da turizm sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Sedirvan Turizm, bünyesine yeni bir otel daha ekledi. Edremit ilçesi Van Gölü kıyısında bulunan 90 odalı Merit Şahmaran Oteli'nin işletmeciliğini Sedirvan Turizm yapacak.



Sedirvan Turizm Otelcilik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İnanç, aileden gelen ticaret hayatına son 6 yıldır turizm sektörüyle devam ediyor. Yakut Oteliyle konaklama sektörüne giren İnanç, daha sonra 45 odalı One City Apart Otel işletmeciliğini yapmaya başladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Turizm Meslek Grubu'ndan meclise giren ve yönetim kurulu üyeliği de yapan Ömer İnanç, şehir merkezinde 4 yıldızlı 70 odalı Tamara Oteli'ni devraldı. İnanç, Van'ın ilk ocakbaşı restoranın da yer aldığı Tamara Oteli'nin başına turizm sektörünün başarılı genel müdürlerinden Mustafa Öksüz'ü getirdi. Öksüzle birlikte sektörde iyi bir ivme yakalayan Sedirvan Turizm, son olarak Edremit ilçesi Van Gölü kıyısında bulunan Merit Şahmaran Oteli de bünyesine kattı. 1 yıl önce tadilat ve yeni yüzüyle turizm sektörüne hizmetine devam eden Merit Şahmaran Oteli'n bünyesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi de bulunuyor. Merit Şahmaran Oteli'nin Sedirvan Turzimin bünyesine katılmasına en çok sevinenlerden birisi Genel Müdür Mustafa Öksüz. Öksüz, Van'a gelirken uzun yıllar bu otelde genel müdürlük görevini sürdürdü. Bir süreliğine Van'dan ayrılan Öksüz, Tamara Otelle birlikte yeniden döndüğü kentte Sedirvan Turizm Otelleri'nin genel müdürlüğü görevine getirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İnançla iyi bir ikili olan Öksüz, yükünün ağır olmasına karşın işinden son derece memnun. Van'daki ilk göz ağrısı olan Merit Şahmaran'ın başına yeniden geçmenin mutluluğunu yaşayan Öksüz, daha ilk günden itibaren yeni sezon için kolları sıvadı. Kış mevsiminin gelmesiyle şehir merkezine 38 kilometre uzaklıkta bulunan Abalı Kayak Merkezi'ni yeni sezona hazırladıklarını ifade eden Öksüz, deniz manzaralı kayak pistini doğunun Uludağ'ı yapmak için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. 


3,5 kilometrelik kayak pistine yeni pistlerin ekleneceğini kaydeden Öksüz, hedeflerinde Uludağ, Palandöken ve Sarıkamış'a kayak yapmak için giden İran ve Kürdistanlı kayakseverlerin yönünü Abalfya çevirmek olduğunu bildirdi. Van'ın 2014 turizm sezonunun iyi geçtiğini belirten Öksüz, bunda İranlı turistlerin etkili olduğunu söyledi. Yeni sezonda İran ve Kürdistan pazarına yönelik tanıtım çalışmalarına başladıklarını dile getiren Öksüz, "7 bin yıllık bir tarihi olan Van'ın çok iyi bir turizm potansiyeli mevcut. Her yıl ülkemizi görmek için gelen milyonlarca turistin yüzde 1 'inin yönünü kentimize çevirirsek bölge insanına iş ve aş olarak dönecektir. Devletimizin başlatmış olduğu barış süreciyle birlikte daha önce çeşitli sebeplerle bölgeye gelmeyen yerli ve yabancı turistlerin yeni sezonla birlikte buralara akın edeceklerine inanıyoruz. Son zamanlarda Van'da hizmet sektörüne kaliteli işyerleri dahil oldu. Sedirvan Turizm olarak da biri apart otel olmak üzere 160 yatak kapasiteli iki adet 4 yıldızlı otelle hizmet sektörüne katkıda bulunuyoruz. Sedirvan Turizm olarak hem işletmemizi hem de ilimizi tanıtmak için İzmir'de her yıl düzenlenen 'Travel Turkey Fuarı' na katıldık. İzmir'de birçok görüşmeler yaptık. Şimdiki hedefimiz Ocak ayının son haftasında İstanbul TÜYAP'ta yapılacak olan EMITT Fuarı'na katılmak. 

Sedirvan Turizm olarak yeni konaklama işletmelerimiz ve Abalı Kayak Merkezimizle 2015 turizm sezonundan son derece umutluyuz" diye konuştu.


Tünaydın


Geri Dön