20 / 04 / 2024

Merkez Bankası yine faiz indirdi!

Merkez Bankası yine faiz indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi.


Faiz koridorunun alt bandı sabit kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,50'de, gecelik borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25'te sabit tutarken, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 10,25'ten yüzde 10,00'a indirdi.


"Ilımlı seyir iyileşmeyi destekliyor"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, turizm sektöründeki gelişmelerin cari denge üzerinde kısa süreli olumsuz bir etki yapmasının beklendiğini, dış ticaret hadlerindeki gelişmelerin gecikmeli etkileri ve tüketici kredilerinin ılımlı seyrinin ise cari dengedeki iyileşmeyi desteklediği değerlendirmesinde bulundu.



AA


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Merkez Bankası bugün beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası beklentiler dahilinde marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi.


Merkez Bankası politika faizini ise yüzde 7,5'te sabit bıraktı. 


Merkez Bankası faizin çıkabileceği en yüksek seviye olan marjinal fonlama faizini ise beklentiler dahilinde 25 baz puan indirdi ve yüzde 8,75 seviyesinden yüzde 8,50'ye çekti. 


Merkez Bankası borçlanma faizini yüzde 7,25’te sabit tuttu. 


ŞU ANA KADAR Kİ EN DAR ARALIK


Merkez Bankası böylece üst ve alt bant arasındaki farkı 125 baz puana indirerek faiz koridorunu şu ana kadarki en dar hale getirmiş oldu.


TCMB, geç likidite penceresi çerçevesinde borç verme faiz oranını da yüzde 10.25'ten yüzde 10'a indirdi.


Reuters anketine katılan 17 kurumun 15'i üst bantta 25 baz puan, ikisi 50 baz puan indirim tahmin ediyordu.


Ankete katılan kurumların tamamı politika faizinin sabit kalmasını, alt bantta 25 baz puan indirim öngören iki katılımcı dışında da tüm katılımcılar alt bandın sabit kalacağını tahmin ediyordu.


TCMB art arda altı toplantıda faiz koridorunun üst bandını toplamda 225 baz puan indirdi.


Hürriyet 


Geri Dön