23 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz indirimine rağmen faizler hala yüksek!

Merkez Bankası'nın faiz indirimine rağmen faizler hala yüksek!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasının konut satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasının konut satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Mortgage sisteminin tamamen faizlerin düşüklüğü ve istikrarlı seyrine dayalı bir sistem olduğunu açıklayan Karataş, Merkez Bankası'nın faiz indirime rağmen kredilerde yüksek faiz oranı uygulamalarının devam ettiğini ifade etti.


Beklentilerinin bankaların en kısa sürede indirim yönünde karar almaları şeklinde olduğunu açıklayan Karataş, lokomotif sektörlerden biri olan inşaat piyasasının desteklenmesi gerektiğini ve vatandaşların ev sahibi olması için gerekenlerin yapılması gerektiğini belirtti.


Merkez Bankası'ndan yeni faiz indirimi!


Kredi Pazarı




Haber Habertürk Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kredili satışların artması ve inşaat sektörünün canlanması için bankaların kullandırdığı tüketici kredilerinde faizin yüzde 1'in altına inmesini beklediklerini söyleyen Antalya inşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörünün gözünün konut kredisi faiz oranlarının indirilmesi için bankalarda olduğunu kaydetti. Karataş, "Faiz indirimi reel sektöre olumlu yansıyacaktır. Bu durumda inşaat piyasası oldukça hareketlenecektir. Beklentimiz bankaların en kısa sürede bu yönde pozisyon alarak lokomotif sektörlerden biri olan inşaat piyasasını desteklemeleri, vatandaşlarımızın ev sahibi olmasının yolunu açmasıdır. Devletin elini taşın altına koyduğu noktada, hiç değilse bankaların da parmaklarını taşın altına koymalarını bekliyor ve bir an önce indirim çağrısı yapıyoruz" ifadesini kullandı. 



Habertürk Akdeniz


Geri Dön