19 / 04 / 2024

Merkez Kayaşehir'de metrekaresi 30 bin TL'ye dükkan!

Merkez Kayaşehir'de metrekaresi 30 bin TL'ye dükkan!

Makro İnşaat, bölgenin ilk alışveriş merkezi Merkez Kayaşehir projesine start verdi. Yaklaşık 160 milyon lira yatırımla hayata geçecek Merkez Kayaşehir'de 80'i çarşı konseptinde olmak üzere toplam 176 mağaza yer alacak...



Makro İnşaat, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük uydu kenti olarak Kayaşehir'in ilk ve tek AVM'sine start verdi. Projede dükkan fiyatlarının metrekaresi 30 bin TL'yi buluyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin 60.000 konut projesini hayata geçirmesiyle Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük uydu kenti olan Kayaşehir'de bir yandan yaşam başlarken, diğer yandan da Makro İnşaat, bölgenin ilk alışveriş merkezi Merkez Kayaşehir projesine start verdi. Yaklaşık 160 milyon lira yatırımla hayata geçecek Merkez Kayaşehir'de 80'i çarşı konseptinde olmak üzere toplam 176 mağaza yer alacak. 63 bin meterkare kapalı alanda 36 bin 700 metrekare kiralanabilir alana sahip Merkez Kayaşehir'de 8 salonlu sinemanın yanı sıra otel ve iş merkezi de inşa edilecek.

METREKARE FİYATI 30 BİN TL'Yİ BULDU
çarşı konseptindeki bölümde eczaneden optiğe, banka şubesinden kuyumcuya kadar 55 sektörü bir araya toplayacaklarını belirten Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, 'AVM mağazalarının haricinde, günlük ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir alan. Açık artırmayla sattığımız dükkanlarda metrekare fiyatı 4 bin liradan başladı ve 30 bin liraya kadar çıktı. 40, 50, 60, 70 metrekare gibi çeşitli büyüklüklerdeki bu dükkanlara büyük talep oldu ve tamamı satıldı' dedi. Uyan, TOKİ'nin Kayaşehir'de 2011 yılının ilk çeyreğinde 11 bin 500 konutu sahiplerine teslim edeceğini ifade ederek, 'Devam eden inşaatlarla hedef 5 yıl içerisinde 60.000 konuta ulaşmak.  TOKİ  dışında geliştirilecek diğer projelerle birlikte, Kayaşehir'de nüfusun 400 bin kişiye ulaşması bekleniyor. Merkez Kayaşehir AVM Kayaşehir'in yanı sıra, Başakşehir, Bahçeşehir ve Ispartakule'yi içine alan 3 ila 10 km'lik bir alanda bölgenin en büyük alışveriş merkezi olma özelliğine sahip' diye konuştu

KARLI BİR YATIRIM
Projenin tanıtım toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, Merkez Kayaşehir'i hasılat paylaşımı modeliyle ihale ettiklerini hatırlatarak, projenin alışıla gelmişin dışında rahat ve ferah bir mimariyle birlikte insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanmış bir alışveriş merkezi olduğunu kaydetti. TOKİ İstanbul Daire Başkanı Niyazi Özdemir'de, 65 bin konutan olşuşan Kayaşehir projesinin, Ataköy projesinin yaklaşık 3 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Özdemir, 'Ülkemizin bu türde uydu kentlere ve alışveriş merkezlerine çok ihtiyacı var, bizde TOKİ ve Emlak Konut olarak bunları yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

Sabah Emlak

http://www.merkezkayasehir.com/

212 444 67 59


Geri Dön