19 / 04 / 2024

Mermer sektörü Çinli istilasında!

Mermer sektörü Çinli istilasında!

Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke ekonomisinin ikinci Çeyrekte yüzde 2,1 ve yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdüğü söyledi. Mermer sektörü Çinli istilasında.



Afyonkarahisar Sanayici vc İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, "Mermer ve doğal taş işletmeleri, ihracat yapamadığı için tek tek kapanıyor. Bunun nedeninin, 'Çinli firmaların blok alımı yerine mermer ocağı satın alması ve blok alımlarını tamamen yavaş] a t m ası' old uğu n u düşünüyoruz" dedi. 


Şehitoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, iilke ekonomisinin ikinci Çeyrekte yüzde 2,1 ve yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdüğü söyledi. 


Afyonkarahisar'ın ihracatının, ithalatının yaklaşık 5 katı olduğu bilgisini veren Şehitoğlu, ülkenin cari açığında kambur olmayan, aksine bunu kapatma konusunda destek vermeye çalışan bir ilde yaşayıp ürettiklerini dile getirdi. Şehitoğlu, şunları kaydetti: "Mermer ve doğal taş madenciliği sektöründeki blok ihracatının keskin bir şekilde yüzde 50 daralması, ülkemizin b üy ü mesi n i n y avaşla m ası na doğrudan etken olan bir durumu ortaya çıkardı. 

Mermer ve doğal taş işletmeleri, ihracat yapamadığı için tek tek kapanıyor. Bunun nedeninin, " 'Çinli firmaların blok alımı yerine mermer ocağı satın alması vc blok alımlarını tamamen yavaşlatması' olduğunu düşünüyoruz. 


Ayrıca inşaat sektörüne rağbet, ekonomideki sanayi payının giderek düşmesine yol açıyor." 


Ege Telgraf


Geri Dön