28 / 03 / 2024

Mermerciler Çin'de beklentilerin üzerinde ticari bağlantıyla döndü!

Mermerciler Çin'de beklentilerin üzerinde ticari bağlantıyla döndü!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, " Temaslarımız olumlu geçti. 2015 yılının hazırlıklarına şimdiden başladık. Daha yüksek katılım ile Yunfu’da olacağız " dedi.



Taşı dövize çeviren Türk doğaltaş sektörü, Çin'de düzenlenen Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'ndan beklentilerin üzerinde ticari bağlantılarla döndüğü bildirildi. 


Ege Maden İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamada, Çin'de 18-21 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Yunfu Fuarı'na, katılan 57 Türk firmasının her birinin ortalama 50-60 arasında firma ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, ikili görüşmelerde beklentilerin üzerinde ticari bağlantıların yapıldığı kaydedildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye'den katılan 57 firmanın fuardan memnun ayrıldığını kaydetti. 2015 yılında Türkiye'nin standının 600 metrekareden bin 300 metrekareye çıkarılması için temaslarda bulunduklarını ifade eden Kaya, "Temaslarımız olumlu geçti. 2015 yılının hazırlıklarına şimdiden başladık. Daha yüksek katılımla Yunfu’da olacağız" bilgisini verdi. 


Elazığ vişnesi isimli taşı Beyazsaray’da ABD Başkanı Barak Obama’nın ofisinde ve Kabe’de kullanılan Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan ise Çin'de inşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle düşük beklenti ile Yunfu Fuarı’na katıldıklarını, tahminlerinin üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Arslan, "Türkiye’den katılım çok yüksekti. Yunfu Fuarı’nı Türk firmaları canlandırdı. Türk firmalarının fuara katkısı çok büyük. Bu yıl ilk kez katıldık önümüzdeki yıl da katılmayı planlıyoruz" dedi.


AA


Geri Dön