19 / 04 / 2024

Mersi Tarsus'a yeni hastane şart!

Mersi Tarsus'a yeni hastane şart!

Akkoza Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Selenoğlu bugünkü yazısında Mersi Tarsus'a yeni hastane yapılması gerektiğini söyledi. İşte o haber...



Tarsus büyük bir kent ve artık mevcut hastaneler yetersiz. Bunu tüm Tarsus biliyor.  Tüm basın yazıyor.  Belediye istiyor.  Siyasetçiler istiyor. 

Ama yeni hastane bir türlü başlamıyor. Yeni yapılacak bir hastane için yerel yönetim, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. 

Yapımı yılan hikayesine dönen Devlet hastanesi 82 Evler veya Takbaş mevkiine yapılması düşünülüyor. Ancak neresi olursa olsun hastane için biran önce harekete geçilmesini isteyen Başkan Can, "Nereye yapılacaksa biran önce yapılsın" demekte.. 

Bu husuta geçtiğimiz gün Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik'in de konu ile ilgili kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Can, Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak lojistik destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. 

Son 15 günde hastaneyle ilgili bir gelişme oldu. Mevcut hastanenin yeri 82 Evler Mahallesiydi. 

Can ' Biz kurum olarak bir an önce yapılmasından yanayız. Nereyi isterlerse, nereyi arzu ederseniz ve nereyi çabuk yapacaksanız bizler ona varız. Her türlü lojistik desteği vermeye hazırız, gerek Tarsus Belediyesi gerekse Mersin Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yapar. Yeter ki bir an önce yapılsın" diyor. 5 yıl önce de 82 evlere hastane yapımı başlatılacaktı. Ancak o dönem bazı engellemeler oldu. Tartışmalar yaşandı. 

Böylece Tarsusta hastane projesi ertelenmişti. 

Yani olan Tarsus'a oluyor anlayacağınız. 

Artık yeter diyoruz ve biz hastanemizi istiyoruz..



Hasan SELENOĞLU/Akkoza Gazetesi


Geri Dön