26 / 04 / 2024

Mersin 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi bugün başlıyor!

Mersin 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi bugün başlıyor!

Mersin'de yapılacak "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" için bugün 4 kıtadan 25 ülkeden 52 belediyeden toplam 171 kişilik heyet geliyor.



Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde gerçekleştirilecek olan "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" bugün başlıyor. Akdeniz'in incisi Mersin'in bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yaptığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Zirveye 4 kıtadan, 25 ülkeden 52 belediyeden toplam 171 kişilik bir heyet katılıyor. Bu zirve her yıl geleneksel olarak yapılacak" dedi. 


TURİZM SEKTÖRÜ CANLANIR 

Dünya'da bir ilki gerçekleştirmenin kıvancı içinde olduklarının altını çizen Başkan Burhanettin Kocamaz, "Amacımız dayanışma örneği sergileyerek belediyelerin kardeş şehirleri arasındaki ilişkileri bir platform etrafında toplamak, turizmi değerlendirmek ve dünya barışına yerel anlamda katkı koymaktır. Zirvenin başta Mersin, sonra ülkemiz olmak üzere tüm katılan ülkelere ve belediyelere hayırlı olmasını diliyorum. Bu bağlamda turizm sektörümüz de canlanacaktır" diye konuştu. 


DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ 

Zirvenin kurucu başkanlığını Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üstleneceğini belirten Başkan Burhanettin Kocamaz, Ulaslararası Kardeş Şehirler Platformu'nun merkezinin Almanya'da olacağını ifade etti. Bu zirvenin Mersin'e prestij katacağının altının çizen Başkan Kocamaz, tüm meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile Mersinlileri Kargıpınarı'ndaki Wonasis Otel'de yapılacak ve iki gün sürecek olan toplantıya destek vermeye davet etti. Konferansta, Federal Almanya Eski Berlin Eyalet Başkanı Klaus Wowereit ve Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı ve Alman Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı Dr. Michael Frenzel tarafından 'Kardeş Şehirler Arası Turizm Hareketleri' ile 'Kardeş Şehirler Turizm Hareketliliğinde Yeni Ufuklar' konulu sunumlar gerçekleştirilecek. 


Sabah Güney


Geri Dön