29 / 03 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği, Akdeniz Belediyesi ile işbirliği yaparak kentsel dönüşüm için start veriyor. Dönüşüm süreci Ramazan Bayramı'ndan sonra resmen başlayacak.



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yerel yönetimlere yönelik yaptığı çağrıya Akdeniz Belediyesi'nden yanıt buldu. Müteahhitler, Akdeniz Belediyesi ile işbirliği yaparak kentsel dönüşüm için start veriyor. 


MERYAP İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPMIŞTI 

Mersin'de eskiyen ve yıpranan kent merkezimiz başta olmak üzere, afet riski altındaki binaların tespit edilerek dönüşümlerinin sağlanmasına acil ihtiyaç olduğu yönünde çağrı yapan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) yerel yönetimlerle işbirliği sağlanması halinde büyük ölçüde yıpranmış binaların dönüşümünün yapılmasını istemişti. MERYAP'ın bu çağrısına kulak veren Akdeniz Belediyesi yönetimi, derneği ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında nasıl bir işbirliği yapılacağını masaya yatırdı. Halk anketi ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı fikir alışverişinden sonra müteahhitlerle bir araya gelen Akdeniz Belediyesi yönetimi, halkın isteği doğrultusunda bir çalışma yapacaklarını açıkladı. 


DÖNÜŞÜM BAYRAMDAN SONRA BAŞLIYOR

Ramazan Bayramı'ndan sonra resmen başlayacak olan dönüşüm süreci şu anda 3 mahalle ile start alacak. 20 hektarlık bir alanı kapsayacak olan süreç, site tipi bir yapılaşmayı öngörüyor. Hak sahiplerinin ekonomik anlamda sıkıntı yaşamadan 'yerinde ev sahibi olması' planlanıyor. Yaşları 30'u, hatta 50'yi geçmiş inalarda bir ön rapor hazırlandıkE tan sonra, Mersin'deki diğer belediyelere de örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını ifade eden MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, kentsel dönüşümün kentin merkezi konumundaki Akdeniz 'de başlamasının da önemli bir mesaj olacağını vurguladı. Çalışmanın Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerine de örnek olması bekleniyor.


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön