28 / 03 / 2024

Mersin Anamur Beton Santrali kurulacak mı?

Mersin Anamur Beton Santrali kurulacak mı?

Mehmet Türe´nin yetki istediği 2.5 milyon liralık kredi talebi 25 kişilik meclis üyelerinden Ak Parti ve CHP´nin grup kararı alarak ve 3 MHP´li üyenin hayır oyu vermesiyle reddedildi.



“Şubat ayı ilk oturumunda konuya ‘Anamur için iyi bir proje olacağını, yararlı olacağını düşünüyoruz, ancak Cuma gününe kadar kendi içimizde değerlendirmek için zaman tanıyın´ diyen CHP´li Meclis Üyeleri Abdurrahman Çetin ve Ali İlhan Ayhan da dahil olmak üzere Ak Parti ve CHP´nin meclis üyeleri grup kararı alarak hayır dedi. Buna 12 kişilik MHP´li üyelerden 3´ünün de hayır demesi sonucu talep 15 hayır ve 9 evet oyu ile reddedildi. Oylama´da MHP´li Belediye Meclis Üyeleri Hatice Bozkurt, Ahmet Karan ve Derya Tuna hayır oyu kullandı. Oylama sürecinde AK Partili bazı meclis üyelerinin MHP´li meclis üyelerine hayır oyu kullanmaları yönünde telkinde bulundukları iddia edildi. 


Türe; ‘Meclisin kararına saygılıyım´

Bunun üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Türe, öncelikle meclisin kararına saygılı olduğunu belirterek hayır oyu kullanan kendi partilisi arkadaşlarından gerekçe sunmalarını talep etti. MHP´li Hatice Bozkurt bu kararın grup kararı olmadığını, değişik projeler yapmanın yada muz, çilek serası yapmanın daha avantajlı olacağını belirtti.

 Başkan Türe değişik projeler neler not alalım sorusuna açıklık getirmeyen Bozkurt´a Başkan Türe Muz ile birlikte domates, salatalık da ekilebilir mi dedi?

 Başkan Türe Beton santralinin riski sıfır, 2019´a kadar kendini amorti edecek, 3 yıl sonra kara geçecek, çekilecek para sadece beton santralinde kullanılacak, sera yapmak belediyenin işi değil, çiftçinin işidir, üstelik bu yıl hepimiz gördük Anamurlu üreticilerimiz don dolayısıyla mağdur oldu. Dedi.

  

Bozkurt neden hayır dediğini anlattı.


 MHP Meclis üyesi Hatice Bozkurt, bu para ile daha fazla gelir getirecek ve riski daha az yatırım yapılabileceğini öne sürdü ve belediyenin muz, domates ve çilek serası kurabileceğini söyledi. Bu paranın Anamur´un parası olduğunu ve kararının hiçbir zaman kişisel veya siyasi olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Bozkurt, “Daha detaylı bir çalışma yapılması gerektiğine inandığım için ‘Hayır´ dedim. Hayırda olsa evet de olsa karar Anamur´a hayırlı olsun.” Dedi.


 Türkay; ‘Grup Kararı Almadık.´

 Mecliste kredinin alınması için ‘Evet´ oyu kullandığını kaydeden Anamur Belediye Meclisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi MHP Grup sözcüsü Ahmet Türkay, diğer partilerin Mecliste ‘Hayır´ demek için grup kararı aldığını ancak MHP´nin böyle bir grup kararı almadığını herkesin hür iradesi ile oy kullandığını söyledi.  Başkanın kredi talebine MHP´den de hayır denmesinin MHP´de bir çatlamamı var diyenlerin heveslerinin kursağında kalacağını kaydeden Türkay, “Biz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada 3 yıllık çalışma sürecinde başkanımızın arkasındayız.” Dedi.

 


Teşkilat olarak her şey kontrolümüz altında

MHP´nin bu güne kadar yapılan tüm meclis toplantılarında grup kararı almadığının altını çizen MHP İlçe Başkanı Erdal Bulut “ Çünkü biz ekibimize güveniyoruz. Teşkilat olarak her şey kontrolümüz altındadır. MHP´de hiçbir sıkıntı yoktur.” Dedi.

 CHP´li Meclis üyesi Avukat Selahattin Özilice söz alarak meclis üyelerinden gerekçe sorulmasının demokrasiye ve meclisin çalışma prensiplerine aykırı olduğunu belirterek Belediye Başkanı Mehmet Türe´den bu tutumunu değiştirmesini istedi.

 Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Benim niye hayır dediklerini sorma hakkım var. Gerekçelerini kayıt altına almak gerekir” Diyerek talebinin nedenini belirtti.

 Belediye Başkanı Mehmet Türe son olarak konuşmasında, “Babam mezardan da çıksa Anamur´a hizmet etmemi kimse engelleyemeyecek. Bu santrali kredi olmadı diye bırakmayacağız, başka bir yol bulup Allah izin verirse Anamur´un geleceğine kazandıracağız´ dedi.


Anamur Ekpress


 


Geri Dön