26 / 04 / 2024

Mersin-Antalya arası 5 saate düşüyor!

Mersin-Antalya arası 5 saate düşüyor!

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, gerçekleştirilen yol çalışmalarıyla Antalya – Mersin arasının 8 saatten 5 saate düşeceğini ve çalışmaların bir ay sonra tamamlanacağını ifade etti...



Silifke ilçesindeki Boğsak mevkiinde çalışmaları inceleyen Vali Güzeloğlu, Antalya’ya açılan Boğsak tünelinin hayırlı olması dileğinde bulunurken, çalışmaların bir ay sonra tamamlanacağını kaydetti. 


Tünel çıkışında basın mensuplarına bilgi veren Vali Güzeloğlu, Akdeniz’in iki büyük ilini birbirine bağlayan ama aynı zamanda Türkiye’nin turizm hizmetler sektörü ve ekonomisine de çok büyük katkılar sağlayacak yol yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını vurguladı. 


Arazinin ve coğrafyanın zor koşullarında çoğu zaman çift şeritli duble yol yapımının tünellerle desteklendiğini kaydeden Vali Güzeloğlu, “Boğsak yapımı devam eden 22 tünelden bir tanesi ve mersinden Antalya’ ya giderken ilki. Bu 22 tünel toplam 18 kilometre uzunluğunda olacak. Burası mesafeyi 3 bin 700 metre kısaltan ama ulaşım süresini 35-40 dakika düşüren çok önemli bir tünel." ifadelerini kullandı. 


Bu yolun tamamlanmasının Karadeniz sahil yolu gibi Türkiye’nin bölgesel kalkınmasından başlayarak tarımsal ürünlerin değerlendirilmesinde çok önemli olacağını dile getiren Vali Güzeloğlu, “Ayrıca bu yol Mersin’in 320 kilometrelik sahil şeridinin ve bandının turizmle ve çok önemli turizm yatırım hamlesiyle buluşmasına çok büyük katkı sağlayacak. Şüphesiz bütün bu çalışmalarla birlikte ilimizin kalkınması hem de Türkiye’nin kalkınmasına kattığı değerin artırılması da gerçekleştirilmiş olacak.” dedi.


Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ise tünel ve çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Boğsak tünelimiz çift tüp olarak projelendirildi. Uzunluğu bin 570 metre. Tünel 3.7 kilometrelik bir kısalma sağlıyor. Aynı zamanda ciddi bir zaman avantajı olacak. Konfor, emniyet ve ekonomi getiriyor. Aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri tamamlanan tünelde, trafo ve jeneratör yerleştirme çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Boğsak tarafında da kavşak düzenlemeleri yapılıyor. Bütün bu çalışmalarımızı önümüzdeki bir ay içerisinde tamamlayıp burayı açmayı hedefliyoruz.”


Cihan


Geri Dön