26 / 04 / 2024

Mersin-Antalya duble yolu yapılacak!

Mersin-Antalya duble yolu yapılacak!

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin-Antalya duble yol projesinde turizmi geliştirecek, çevreyi öne alacak şekilde revizyona gittiklerini belirterek 227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-Silifke-Anamur yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık dedi




Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin-Antalya duble yol projesinde turizmi geliştirecek, çevreyi öne alacak şekilde revizyona gittiklerini belirterek, "227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-Silifke-Anamur 13. Bölge Antalya hududu yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık.Kalan 69 kilometreyi de inşallah 2014 sonuna kadar açacağız. 38 kilometrelik bölümde proje değişikliğine giderek 7 olan tünel sayısını 22'ye çıkardık, yetmedi 14 adet viyadük ilave ettik. Proje bedeli 387 milyon liraydı.Fakat projeyi daha güzel, daha konforlu, daha çevre dostu, yerleşim yerlerine zarar vermeyecek, turizm alanlarını koruyacak şekilde Torosların güneyinden geçirdik. 387 milyon liralık maliyet 1,7 milyar liraya yükseldi" dedi. 


Ramazan Bayramı dolaysıyla Anamur AK Parti ilçe binasında gerçekleşen bayramlaşma programında katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, burada yaptığı konuşmada Anamur için güzel projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. 


Anamur'da 20 yıl önce muz üretiminin 18 bin ton iken, bu rakamın 2003'de 95 bin tona, 2012 yılında ise 207 bin tona çıktığına dikkat çeker Sever, "Son yirmi yıldaki toplam muz üretimimiz 2,2 milyon tona ulaştı. 

Yurt dışına 1,1 milyar dolarlık bir kaynağımız gidecekti. Bu yüzden muz üretimine çok önem veriyoruz. 

Vatandaşımız ithal muza bağlı kalmasın, 40-45 günde ithal edilen muz yerine 2-3 gün içinde ulaşabileceği taze yerli muzu yesin. Çiftçimiz, üreticimiz ithal muz karşısında zarar görmesin. İşte bu yüzden muz ithalatında gümrük vergisini yüksek tutuyoruz" dedi.

 

Anamur'a yapılan hizmetleri da sıralayan Sever, "150 yataklı devlet hastanesinin ihale çalışmalarını  TOKİ  yürütüyor. Yaklaşık maliyetin hazırlanmasını müteakip 1-2 ay içerisinde ihale süreci başlatılacak. 227 kilometre uzunluğundaki Erdemli-SilifkeAnamur 13. Bölge Antalya hududu yolunun 158 kilometresini trafiğe açtık. Kalan 69 kilometreyi inşallah 2014 sonuna kadar trafiğe açacağız. 


38 kilometrede proje değişikliğine gittik. 7 olan tünel sayısını 22'ye çıkardık, yetmedi 14 adet viyadük ilave ettik. Proje bedeli 387 milyon liraydı. Fakat projeyi daha güzel, daha konforlu, daha çevre dostu, yerleşim yerlerine zarar vermeyecek, turizm alanlarını koruyacak şekilde Torosların güneyinden geçirdik. Biraz önce ifade ettiğim 387 milyon liralık maliyet 1,7 milyar liraya yükseldi" diye konuştu. Anamur iskelesini hem yük gemileri hem de yolcu gemilerinin yanaşmasına imkan verecek şekilde yeniden modernize edeceklerini kaydeden Sever, şöyle devam etti: "Toplam ödenek 450 bin lira. Bunun için bir hafta önce etüt projesi ihalesi yapıldı. Komisyon şu anda ihale tekliflerini değerlendiriyor." 




Adana Haber


Geri Dön