20 / 04 / 2024

Mersin Arkeoloji Müzesi inşaatı ne durumda?

Mersin Arkeoloji Müzesi inşaatı ne durumda?

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak 'Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi' inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.Müze tamamlandığında bünyesinde sergileme ve depolama alanlarının yanı sıra aktivite alanlarına da yer verilecek.



MERSİN Valisi Özdemir Çakacak 'Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi' inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.


İnceleme sırasında Vali Çakacak'a Defterdar Vekili Ali Rıza Yener, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve müze inşaatını yürüten firmanın sahibi Cumhur Alp da eşlik etti. Proje ve inşaat çalışmaları konularında yetkililerle bir süre sohbet ettikten sonra, projenin genel ilerlemesi ile ilgili firma sahibi Alp ile inşaat mühendisi Utku Doğan'dan bilgi alan Vali Çakacak, "Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi tarih, kültür ve turizm kenti Mersin'de var olan arkeoloji müzesine ek olarak, 3 bin metrekare bina oturumu, açık sergileme alanı ve depolama alanlarıyla birlikte toplamda 9 bin metrekare ile Mersin'in ihtiyaç duyduğu tarihi eserleri sergileme, tanıtım ve depolama alanı ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak" dedi.


Müze tamamlandığında bünyesinde sergileme ve depolama alanlarının yanı sıra 2 adet konferans salonu, halka açık kafeterya, çocuk oyun alanı ve kentin kültürel miraslarını tanıtacak hediyelik ürünlerin sergileneceği satış ofisinin de hizmet vereceği bildirildi.


Hürriyet 


Geri Dön