19 / 03 / 2024

Mersin Athena 15 Eylül'de satışta!

Mersin Athena 15 Eylül'de satışta!

Firma: Şekerlisoy Şirketler Topluluğu

Proje: Athena

Şekerlisoy Topluluğu, Mersin Erdemli’deki Athena projesinde hayata geçiriyor. 13 bin metrekarelik alanda yapılan proje 15 Eylül'de satışa çıkıyor.



Sağlık, inşaat, turizm, gayrimenkul, tarım, enerji alanlarında çalışmalar yürüten Şekerlisoy Şirketler Topluluğu,  Athena  adıyla eski İstanbul’u Mersin Erdemli’ye taşıyor. 174 rezidans dairesi ve 650 yataklı bir otelin yer aldığı proje Şekerlisoy Şirketler Topluluğu’nun ilk konut ve turizm yatırımı. Şirketin CEO’su Onur Şekerlisoy, ilk inşaat çalışmasını Elazığ’da tamamlayan, Bodrum, Mersin ve Kuzey Irak’ta pek çok projeye imza atan Şekerlisoy Şirketler Grubu’nun, 3 yıl önce de turizm ve konut sektörüne girmeye karar verdiğini kaydetti. Şekerlisoy, Mersin’de inşaatı devam eden Athena projesi’ ile Mersin inşaat sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini belirtti. 


2.5 yıl araştırma yaptı Bu kararı aldıktan sonra 2.5 yıl yurtdışındaki projeleri, İstanbul’a alternatif bölgeleri araştırdıklarını anlatan Şekerlisoy, sektörde ise çevreye saygılı, bugünkü beton aşığı müteahhidin tam karşısında konumlanan tarihi koruyan bir noktada konumlanmak istediklerini dile getirdi. Bu nedenle “Başka İstanbul’da var” sloganıyla hareket ettiklerini anlatan Şekerlisoy, “Eski İstanbul’da olduğu gibi insanların evinden çıkıp denize girdiği, balkona çıktığında surları ve Topkapı’yı gördüğü eski İstanbul’a benzeyen bir bölgede proje yapmak istedik. Ancak bunun için sadece Anadolu’da yer var. Bu amaçla pilot bölge olarak Mersin’i seçtik” dedi. 


Mersin Athena 15 Eylül de satışta!


15 Eylül’de satışa çıkıyor 


15 Eylül’de satışa çıkacak Athena projesinin Kleopatra’nın saçlarını taradığı koy olarak bilinen Sultan Koyu’nun tam karşısında büyük bir komplekste yer aldığını aktaran Şekerlisoy, “Ayaş Plajı’na 70 mt, Kızkulesi merkezine 5 km, Elaiussa-Sebaste’ye ise 3 km uzaklıkta bulunan Athena Residence çevresinde, Kanlı Divane, Cennet-Cehennem, 3 Güzeller Narlıkuyu, Nekropol ve Kilise Tarihi Su Kemeri gibi kültürel miraslar bulunuyor. Arka tarafında ise orman alanı yer alıyor” dedi. Onur Şekerlisoy, “İstanbul’un hem şatafat hem de lüksü sunduğuna dair bir algı var. Bizde bu konforu sunmak için projenin içine foldhome, rezidans sistemi koyduk. İki tane sinema, fitness, mescit, oyun alanı aqua park, infiniti havuz, yürüyüş alanları gibi İstanbul’daki projelerde sunulun konforu tümüyle götürdük. Bu konfora paralel bir de İstanbul’daki lüksü götürdük. 


Projenin mutfağından banyosuna kadar her alanında dünyanın önde gelen tanımış markalarını kullandık” dedi. Yine proje ismini taşıyacak otel projesinde ise 800 metrekarelik Akdeniz Bölgesi'nin en büyük SPA alanına yer verdiklerini söyleyen Şekerlisoy, ayrıca bir tanesi roof olmak üzere 4 adet restoran ve 4 adet konferans salonu bulunduğunu kaydetti. Şekerlisoy, oteldeki lobi içinde ise Arnavut kaldırımlı alışveriş alanı olacağını belirtti. Projenin mimarisi için AVM ve otel alanında uzmanlaşmış Jibid Bulgan, Onur Özgül ve Burçin Özgül gibi üç mimarla çalıştıklarını belirten Onur Şekerlisoy, 27 katlı projenin birinci kattan itibaren deniz manzarası sunduğunu kaydetti. Onur Şekerlisoy, “Şu anda 8. katta olan projenin kabasını aralık ayında bitirip, 2017 Haziran’da da teslim etmeyi planlıyoruz. 15 Eylül’de ise lansmana çıkmayı planlıyoruz” dedi. 174 daireli Athena projesinde 40 dairenin Kuveytli bir firmaya topluca satıldığını 32 adette bireysel satış olduğunu aktaran Şekerlisoy, “İki bloklu projenin bir blokunda rezidans, diğer blok da ise otel olarak hizmet verecek. 1+1 ve 2+1 daire tiplerinin bulunduğu projede net metrekare alanları 62 ile 90 metrekare arasında. Projede daire büyüklüğe varan 70-80 metrekarelik teras balkanlarda bulunuyor” dedi. Şekerlisoy, projenin rezidansından sahile portakal bahçeleri içinden geçerek ulaşılabileceğini anlattı.


Sırada iki il daha var


Projenin başka etaplarını da planladıklarını aktaran Onur Şekerlisoy, A plus hizmetiyle Elazığ ve Kayseri gibi başka illerde de proje yapacaklarını açıkladı. Elazığ’da biri 12 bin diğeri 50 bin m2'lik inşaat alanına sahip iki proje yapacaklarını belirten Şekerlisoy, markayı yaymayı planladıklarını söyledi. Anadolu'da zenginleşen insanların lüks talebinde bulunduğunu belirten Şekerlisoy, ancak bu talep karşılanmayınca İstanbul’a göç ettiğini söyledi. “Eğer biz lüksü Anadolu’ya götürürsek Anadolu’nun zenginleşmesi daha da hızlı artacak” diyen Şekerlisoy, böylece İstanbul’a kayışın da engelleneceğini kaydetti.


Lüks markalar Anadolu’ya açılmak için bizi fonladı


Mersin'deki projede Boğaz'daki evlerde dahi zor bulunan lüks markaları kullandıklarını anlatan Şekerlisoy, buna rağmen projenin metrekare fiyatının 1200 eurodan satışa çıktığını belirterek, “Çünkü bu markalar sadece İstanbul’da kalmak istemiyor. Anadolu’ya da açılmak istiyor. Bu nedenle birçok lüks firma bizi reklam bütçesinden fonladı” dedi. Şekerlisoy, ikinci etap metrekare satışlarının 1500 euroya, teslimde ise bu fiyatların 1800 euroya ulaşacağını kaydetti. Şekerlisoy, böylece daire alanların teslime kadar yüzde 40 gibi bir prim elde etmesini sağlayacaklarını söyledi.


Web: sekerlisoy.com

Tel: 0424 237 56 04


Dünya


projeye sor



Geri Dön