20 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti!

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Teyfik Sırrı Gür (TSG) Stadı'nın Mersin'in Cumhuriyet alanı olması gerektiğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 1. birleşimi gerçekleşti.




Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Teyfik Sırrı Gür (TSG) Stadı'nın Mersin'in Cumhuriyet alanı olması gerektiğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 1. birleşimi gerçekleşti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, daire başkanları ve müdürler katıldı. Toplantıda TSG Stadyumu'nun alışveriş merkezi yerine Cumhuriyet Meydanı olması için  TOKİ  ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıma teklifin gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kocamaz burada yaptığı konuşmada TSG Stadımın, alışveriş merkezi yapılmak üzere TOKİ'ye verildiği yönünde duyumlarının bulunduğunu hatırlattı. Gönlünden geçenin burasının Mersin'in Cumhuriyet Alanı olması olduğunu ifade eden Kocamaz, Burhanettin "Mevcut Cumhuriyet Alanı çok yeterli değil. 

TSG Stadı'nın olduğu bölge, güzel bir proje yarışmasıyla güzel bir meydana dönüştürülebilir. 


YENİ BÖLGE 


Ayrıca, Müftü Deresi'nin doğu tarafındaki OYAK'ın arazisini de Büyükşehir Belediyesi olarak istimlak edip, arasını asma köprü ile bütünleştirerek, şehrin merkezinde yeni bir nefes alınacak bölge oluşturulması düşüncemiz var" diye konuştu. TOKİ'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm maalesef devlet içinde devlet gibi, belediyenin imar yetkilerinin bulunduğu alanda kendilerine göre imar yetkisi kullanmalarının kötü bir olay olduğunu ifade eden Kocamaz, "Orada kendilerine göre yeni bir düzenleme yapma yetkilerinin olması, belediye meclisimizin böyle bir karar alması, ancak tavsiye kararı olarak değerlendirilebilir. Sayın Başbakan'ın bile İstanbul'da bu yetkileri eleştirdiği bir dönemden geçiyoruz" dedi. 


Habertürk Egeli 



Geri Dön