23 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gerçekleşti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gerçekleşti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi yapıldı. Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda, idare tekliflerine ait 61 ve komisyon raporlarına ait 21 madde görüşüldü.




Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.


Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda, idare tekliflerine ait 61 ve komisyon raporlarına ait 21 madde görüşüldü.


Başkan Kocamaz, meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada yeni dönemde alınacak kararların Mersin ve Mersinliler için, Mersin’in barış ve kardeşliği için hayırlı olmasını temenni etti.  


Türkiye’nin son günlerde zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Maalesef memleketimizi kaosa ve kargaşaya sürüklemek isteyenler belli bir oranda amaçlarına ulaştı. Bizim yöneticiler olarak itidalli olmamız gerekiyor. Yetki alanlarımızda yaşayan insanlara da itidal konusunda tavsiyede bulunmamız lazım. İnşallah bu karmaşa ve kaos ortamı bir an evvel sona erer. Ülkemizin kargaşa ortamından beslenenlere değil; sevgi, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.


Türkiye’de ne zaman huzurlu bir ortam olsa bunu bozmak isteyen iç ve dış kuvvetlerin varlığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Geçmişte tüm İslam ülkelerinde çıkarılan olaylar, belki dışarıdan belki içeriden insanlar birbirine düşürülerek bugünkü noktaya geldi. Hedefin en sonunda da Türkiye olduğunu zaten hepimiz biliyorduk. Bugün de o noktaya gelmiş durumdayız. Allah bu milletin yüzüne baksın. Bu ülkedeki barış ve kardeşliği bozmak isteyen her kim olursa olsun içten ve dıştan bu mücadeleyi sürdüren hainlere de fırsat vermesin” diye konuştu.


BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak daha önceden taahhüt ettikleri şeffaf yönetim ile ilgili çalışmaların bir bölümünün bittiğini ve MESKİ’nin Alo 185 hattını hayata geçirdiğini belirten Başkan Kocamaz, Alo 153 ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.


MESKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan tanıtım sunumunda, vatandaşların 444 8 185 numarasını arayarak, arıza ve şikayet bildirimi, abone işlemleri için randevu alma, su kesintilerini öğrenme, borç sorgulama ve kredi kartıyla borç ödeme gibi birçok işlemi MESKİ’ye gelmeden de vatandaşların gerçekleştirebileceği belirtildi.


Alo 185 sayesinde vatandaşların işlerini daha rahat bir şekilde takip edebileceklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Vatandaşımız bir şikayette bulunduysa, bir sıkıntısını dile getirdiyse; konuyla ilgili neler yapılmış, neler yapılmamış, çözülmüş mü, çözülememiş mi bunların hepsinin takibini en kısa sürede, kaliteli ve rahatça yapabilecek” diye konuştu.


SMS ve mail yoluyla da vatandaşlara geri dönüş olacağını ifade eden Başkan Kocamaz, gelişen teknolojinin yanı sıra kaliteli yönetim anlayışıyla yapılan hizmetlerde amacın, güvenli, şeffaf ve hızlı bir şekilde çözüm üretmek olduğunu söyledi. 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan Alo 185 hattında vatandaşların soru, görüş ve önerilerine her türlü cevabın verileceğinin de altını çizdi.


ESNAFIMIZI MAĞDUR ETTİRMEYİZ

İdare tekliflerine ait 61 maddenin oylanmasının ardından komisyon raporlarına ait 21 maddenin oylanmasına geçilen Meclis’te parsellerin birleştirilip ada haline getirilmesiyle ilgili madde için Başkan Kocamaz, “Parselleri birleştirilerek şehrin içerisine AVM yapma düşüncesinde olanlar var. Kimse böyle bir hataya düşmesin. Şehir içerindeki esnafın ekmeğiyle oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. AVM yapılacaksa şehrin dışında yapılsın. Esnaflarımızın itirazına rağmen şehrin içerisinde büyük alışveriş merkezleri yapılmasına müsaade ettiğimizde hepimiz sıkıntı çekeriz. Esnaflarımızı kendi elimizle zor duruma sokmuş oluruz. Biz bu koltukta oturduğumuz müddetçe buna izin vermeyeceğiz” dedi.  


Gündem dışı 5 maddenin de konuşulduğu meclis toplantısı dilek ve temennilerin iletilmesiyle son buldu.



Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön