25 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Nisan ayı toplantıları sona erdi!

Mersin Büyükşehir Nisan ayı toplantıları sona erdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Nisan Ayı Toplantısı’nın son birleşimini gerçekleştirdi. İşte Toplantı kararları...




Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Nisan Ayı Toplantısı’nın üçüncü birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.


Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 7, komisyon raporlarına ait 29 olmak üzere toplam 36 madde görüşüldü.


Nisan ayı üçüncü birleşiminde yoklama ve saygı duruşunun ardından gündem maddeleri görüşüldü. Encümen ve komisyon üyeleri seçildi.


Mecliste, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 16. Maddesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20. Maddesi gereğince; aday olan 10 üyeden Hikmet Koç, Mehmet Topkara, Sedat Yeğiner, Ömer Özcan ve Enver Fevzi Köksal, gizli oy ile Büyükşehir Belediye Encümeni’ne seçildi. 


14 adet ihtisas komisyonunda görev yapacak üyelerin seçimi ise işari oylama ile belirlendi. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 15. Maddesi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 21. Maddesi gereğince; işari oylama sonucu meclis üyeleri tarafından komisyonlara 7’şer üye seçildi. Seçilen 7’şer üye, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Amatör Spora Destek Komisyonu, Temizlik Komisyonu, Yurt Dışı İlişkiler Komisyonu, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Etkinlikler ve Tanıtım Komisyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Olduğu Şirketlerin Hesaplarını İnceleme Komisyonu, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonularında görev yapacak.


Meclis Toplantısı’nda 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 90. Maddesi uyarınca oluşturulacak Satış Komisyonlarında 1 yıl süre ile görev yapmak üzere işari oylama ile 1 asıl, 1 yedek üyenin seçimi de yapıldı. İstiklal Vergi Dairesi’ne Asıl Üye Hikmet Koç, Yedek Üye Yahya Yılmaz, Uray Vergi Dairesi’ne Asıl Üye Haydar Arıcan, Yedek Üye Raci Aydın, Liman Vergi Dairesi’ne Asıl Üye Münür İşler, Yedek Üye Kadir Canlı seçildi.


Meclis’te önemli kararlar oylandı

UKOME kararına istinaden muhtelif yerlerde taksi durakları kiralanması için Encümen’e yetki verilmesi, yani Şehir Hastanesi ve Üniversite Hastanesi’nde bütün taksici esnafının kullanabileceği 2’şer adet ekspres durak yapılarak teklif dışı bırakılması ve Forum AVM’de 25 adet, Marina AVM’de 10 adet, MEŞOT’ta 40 adet durak yerleri yapılarak, belirtilen adetlerde 10 yıl süre ile kiralanmak üzere gerekli iş ve işlemlerinin yapılmasının kararı oy birliğiyle kabul edildi.


Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi’ne, Sosyal Kültürel Tesis (Cemevi) yapımı için 500 bin TL maddi yardımda bulunulması ve konu ile ilgili protokol yapma yetkisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a verilmesi ile ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi.


Mersin’de 6 adet otobüsü kapsayacak şekilde hat açılması ve hat ihalesinin yapılması için Encümen’e yetki verilmesi ile ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi.


25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan geleneksel 55. Uluslararası Karacaoğlan Kültür ve Sanat Festivali için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 75 bin TL maddi destek vermesi ile ilgili karar da oy birliğiyle kabul edildi.




Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön